Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nalan Kuru’nun öncülüğünde Duygu Dostu Eğitim Farkındalık Konferansı gerçekleştirildi

İlk olarak 1 Haziran 2022 tarihinde Türkiye çapında kutlanan Duygu Dostu Eğitim Farkındalık Günü’ne Türkiye’de 40 ilden 200 öğretmen ve yaklaşık 5000 çocuk katıldı. Bu yıl düzenlenen konferans kapsamında Emotion Coaching İngiltere Enstitüsü kurucu ortağı Dr. Louise Gilbert’ın da katılımıyla Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde
gerçekleştirildi.

Konferansta katılan BUÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, ülkemizde okul öncesi eğitimin gelişmesine ve farkındalığının artırılmasına yönelik gerçekleştirilen etkinlik ve farkındalık çalışmaların önemini vurgulayarak başta Doç. Dr. Nalan Kuru olmak üzere konferans düzenleme ekibine teşekkür etti.

Konferansta açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Nalan Kuru, ülkemizde sosyal duygusal öğrenme ve öğrenmede duyguların rolüne dikkat çekmek, konuyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Dr. Kuru, “Duygu Dostu Eğitim Farkındalık Günü, Duygu Dostu Eğitim Derneği ve Emotion Coaching Türkiye Enstitüsü tarafından başlatılan, ülkemizde sosyal duygusal öğrenme ve gelişimde duyguların rolükonusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen bir etkinliktir. Duygu Dostu Eğitim Derneği ve Emotion Coaching Türkiye Enstitüsü olarak geçen yıl düzenlediğimiz ilk etkinliğimizle ülkemizin her yerinden öğretmenlerimiz, velilerimiz ve çocuklarımızda sosyal duygusal öğrenme konusunda farkındalık yaratabildiğimizi, bu konuda çok geniş bir kitleye ulaşabileceğimizi gördük. 1 Haziran Duygu Dostu Eğitim Farkındalık Günü, ülkemizde bu konulara duyarlılığın artması için çok önemli bir adım olmuştur.” açıklamasında bulundu.

Konuşmacılardan Dr. Louise Gilbert, eğitim ortamlarının Duygu Koçluğu yaklaşımı ile desteklenmesinden söz ederek, erken çocukluk döneminde hem kişisel hem de toplum olarak iyi oluşu güçlendirmenin ve bunu sürdürülebilir kılmanın önemini vurguladı.

Haber Tarihi : [07-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : [974]