Bölüm Tanitimi

Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümünün tarihi ITÜ (Istanbul Teknik Üniversitesi) Elektrik-Elektronik Fakültesi tarafindan 1975 yilinda kurulan Bursa Elektrik Fakültesi’ne kadar uzanmaktadir. Baslangiç yillarinda egitim kurucu fakültenin destegi ile sürdürülmüstür. Elektrik Fakültesi 1982 yilinda Yüksek Ögretim Kurumu tarafindan Elektronik ve yeni kurulan Makine ve Tekstil Mühendisligi Bölümlerinden olusan Mühendislik Fakültesi olarak yapilandirilmistir. Bölüm ilk mezunlarini 4 yillik lisans derecesinin tamamlanmasinin ardindan 1979 yilinda vermistir. Bölüm 2000 yilinda gündüz ögretiminin yani sira ayni ders planini takip eden gece ögretimini de sunmaya baslamistir.

Bölüm Elektrik-Elektronik Mühendisligi disiplinin 5 temel alaninda egitim ve arastirma faaliyetlerini sürdürmektedir: Devreler ve Sistemler, Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Teknigi, Elektronik, Haberlesme ve Elektrik Tesisleri.

Elektrik-Elektronik Mühendisligi programinin amaci ev aletlerinden en gelismis uydu alici-vericilerine, anahtarlama devrelerinden yapay sinir aglarina, isaret isleme mikroçiplerine ve otomatik robotlara kadar uzanan genis bir yelpazede yer alan uygulamalarda kullanilan elektronik cihaz ve sistemlerin tasarimi, gelistirilmesi ve üretiminde gereken bilimsel ve teknik altyapiyi ve arastirma yetenegini ögrencilerine kazandirmaktir.

Kariyer Imkânlari

Bölümümüz mezunlari Alcatel, Teletas, Vestel, Siemens, Netas, Aselsan, Türk Telekom, TRT, Telsim, Turkcell, Fiat, Renault gibi dünya çapinda firmalar ile elektronik ve telekomünikasyon endüstrilerinde faaliyet gösteren özel ve kamu kurumlari tarafindan ise alinmaktadir. Ayni zamanda mezunlarimizin bir kismi lisansüstü programimiza kabul edilmektedir ve diger pek çogu ITÜ, Bogaziçi Üniversitesi gibi Türkiye’deki diger üniversitelerin ve Amerika ve Avrupa’da taninmis saygin üniversitelerin veya yüksek ögrenim kurumlarinin lisansüstü programlarina devam etmektedir.

Bölüm Tesisleri

Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü Mühendislik Fakültesinin sekiz bölümünden biridir ve 5192 m2 kapali alana sahiptir. Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü 13 arastirma ve ögrenci laboratuvarina, sekizi projeksiyon sistemi ile donatilmis toplam 10 derslige, 31 personel ofisine ve bir toplanti salonuna sahiptir.

Bölüm baskaninin ve bölüm sekreterinin ofisi fakülte binasinin 3. katinda, bölüm ögretim üyelerinin ve arastirma görevlilerinin ofisleri ise binanin 3. ve 5. katlarindadir. 

20 kisi kapasiteli Bölüm toplanti odasi binanin 3. katindadir ve seminerler, toplantilar, sunumlar ve lisansüstü tez sinavlarinda kullanilmaktadir. Ayni zamanda, genel toplantilar ve seminerler için, fakültenin tüm bölümleri tarafindan ortak olarak kullanilan 110 kisi kapasiteli Ahmet Rasim Büyüktür Toplanti Salonu da ana binada yer almaktadir.

Fakültedeki her ögretim üyesi arastirma ve ögretme kalitesini arttirmak maksadiyla üniversite yönetimi tarafindan saglanmis bilgisayarli ve internet baglantili bir odaya sahiptir.

Teknik ve sosyal etkinlikler için üniversite ögrencileri tarafindan organize edilen çesitli topluluklar vardir. Üniversite ve fakülte yönetimi bazi projeleri desteklemektedir ve ögrenciler ulusal üniversite etkinliklerine kendi projeleri ile katilmaktadir. Ögrenciler fakülte toplanti odalarini topluluklarinin toplantilari için kullanabilmektedir.

Ana binada tüm fakülte ögretim elemanlari ve ögrencileri tarafindan kullanilan bir fotokopi merkezi bulunmaktadir.

 

Ögretim Elemanlari

Unvan Sayi
Prof. Dr. 5
Doç. Dr. 8
Dr. Ögr. Üyesi 5
Ögr. Gör. Dr. 6
Ars. Gör. Dr. 1
Ars. Gör. 8
TOPLAM 33

 

Ögrenci Sayilari (2022)

Lisans Örgün ögretim 1079
Ikinci ögretim 623
Yüksek lisans  
Doktora  
TOPLAM  

 

2022 Taban-Tavan Puanlari

  Taban puani Tavan puani Puan türü
Elektrik-Elektronik Mühendisligi 442,72416 476,14446 SAY
Elektrik-Elektronik Mühendisligi (I.Ö.) 414,59849 442,2036 SAY

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 14835
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:35:14
Güncelleme Tarihi: 6.01.2023 15:15:11

Paylaş