“BİTUAM , Uluslararası arenada araştırma ağını güçlendiriyor’’
 “BİTUAM , Uluslararası arenada araştırma ağını güçlendiriyor’’

“BİTUAM , Uluslararası arenada araştırma ağını güçlendiriyor’’

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTUAM) ekibimizden Araş. Gör. Taha Turgut Ünal kurumumuzu temsilen 17-22 Temmuz 2023 tarihleri arasında İspanya'nın Valencia kentinde düzenlenen 8. MycoTWIN Yaz Okulu'na katılım gösterdi.

TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü'nün mikotoksijenik küf ve mikotoksinlerle mücadele konusunda araştırma ve yenilik kapasitesinin artırılmasını hedeflediği MycoTWIN projeleri kapsamında açılmış olan “Gıda Ve Yemlerde Mikotoksijenik Küflerin Kontrolü İçin Doğal ve Mikrobiyal Kaynaklı Biyoaktif Bileşiklerin Kullanılması” içerikli yaz okulunda, araştırmacılara biyoaktif bileşiklerin kullanımı ile mikotoksijenik küf riskinin azaltılması üzerine yenilikçi yaklaşımlarının ve analiz yöntemlerinin kullanılmasıyla tüm süreci yönetme becerisi kazandırıldı.

 

Projenin gerçekleşmesini sağlayan TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’ne ve MycoTWİN ekibine teşekkür ederiz.

 

Research Assistant Taha Turgut Ünal, representing our institution, Bursa Uludağ University Science and Technology Application and Research Center team, attended the MycoTwin summer school on "Employment of bioactive compounds of natural and microbial origin for the control of the mycotoxigenic fungi in food and feed" held by the University of Valencia, between July 17th and 22nd.

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Tem-2023]

Haber Görüntüleme : [515]