BİTUAM KALİTE YOLCULUĞUNA DEVAM EDİYOR

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) 2021 yılında aldığı TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesinin yıllık gözetim tetkiki dahilinde Ar-Ge ve topluma hizmet ( test/ analiz, eğitim ve danışmanlık) süreçleri ile Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin(BİTUAM)  kapsam genişletilme sürecine başarıyla dahil olmuştur. Bununla birlikte, BİTUAM’ın kuruluş teması içinde yer alan “Çevre Bilimi ve Teknolojileri” alanında “Tekstil İşletmelerindeki RAM Bacalarında Koku Parametresi ile Toplam Organik Karbon (TOK), Uçucu Organik Bileşikler (UOB) ve Yağ Buharı Arasındaki İlişkinin Araştırılması” isimli  alt yapı projesiyle  “Koku Analiz Laboratuvarı”nın kurulum aşaması gerçekleşmiş olup “Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)” tarafından TS EN ISO/IEC 17025 ’e göre akredite edilmesi süreci başlatılmıştır. Sürdürülen kalite çalışmaları ile BİTUAM’ ın Kalite Yönetim Sistemi üniversitenin var olan TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’ne entegrasyonu gerçekleştirilmiştir.

Haber Tarihi : [14-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : [422]