BİTUAM “GIDA VE İÇECEK” KATEGORİSİNDE PATENT BAŞVURULARINA DEVAM EDİYOR
 BİTUAM  “GIDA VE İÇECEK” KATEGORİSİNDE PATENT BAŞVURULARINA DEVAM EDİYOR

BİTUAM  “GIDA VE İÇECEK” KATEGORİSİNDE PATENT BAŞVURULARINA DEVAM EDİYOR

Patent veri analizi ile kurumlara inovasyon stratejileri konusunda destekler sunan Patent Effect firması, 2022 Yılı Patent Performansları Listesi’ni açıkladı. Bursa Uludağ Üniversitesi, 2022 Yılında Yayınlanan Türkiye (TR) Patent Başvuru Sayısı ile listede 7.sırada gösterilmiştir.Türkiye’nin teknoloji yetkinliğini patent verisi ile ölçümlemek ve eğilimleri görebilmek adına, 2022 yılı sonu itibariyle yayınlanmış tüm patent ve faydalı model başvuruları 20 kategori dahilinde analiz edilmiştir. Açıklanan verilere göre Bursa Uludağ Üniversitesi; Eklemeleri İmalat Teknolojileri kategorisinde 4, Siber Güvenlik kategorisinde 8, Gıda ve İçecek kategorisinde 5 ve Tekstil kategorisinde ise 3. sırada yer almayı başardı. BİTUAM 2020-2022 yılları arasında 13 adet “Gıda ve İçecek” kategorisindeki patent başvurusu ile üniversitemizin 2022-2026 Stratejik Planında Yer Alan “Özgün Ve Nitelikli Bilimsel Araştırmalar Yaparak Çıktılarını Toplumsal Ve Ekonomik Faydaya/ Değere Dönüştürmek” amacına ve “Araştırmalardan Elde Edilen Sonuçlardan Patent, Faydalı Model ve Tescil almak ve Uygulamaya Aktarmak” hedeflerine önemli derecede katkı sunmuştur. Geliştirilen ürünler arasında fonksiyonel atıştırmalıklar ile ve vegan gıdalar ve içecekler yer almaktadır.

Bursa Uludag University Science and Technology Application and Research Center (BITUAM)

Türkiye'nin Patent Raporu 2022

B.U.Ü. Patent Portföyü