BİTUAM "YENİ NESİL SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR" GELİŞTİRİYOR
 BİTUAM

BİTUAM "YENİ NESİL SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR" GELİŞTİRİYOR

Kocayemiş (Arbutus unedo L.) meyvesi içerdiği biyoaktif bileşiklerin varlığı ile antioksidan, antikanserojen, antiseptik, idrar söktürücü ve kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu özelliklere sahiptir. Ayrıca içerdiği arbutin sayesinde cilde tazelik ve güzellik vermektedir. Yüksek oranda C vitamini içermektedir.
Günümüzde tüketicilerin doğal sağlıklı gıda ürünlerine olan talebi artmıştır. Bu yönde olan tüketici taleplerini karşılamak ve pazarda sağlıklı atıştırmalık ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla bu konularda bilimsel çalışmaların sayısı da gün geçtikçe artmaktadır.

Bu bağlamda BİTUAM Ekibi Dr. Öğretim Üyesi Azime ÖZKAN KARABACAK yürütücülüğünde kocayemiş meyvesinden sağlıklı atıştırmalıklar yapmak üzere proje kapsamında çalışmalarına başlamışlardır.

Asist. Prof.Dr. Azime OZKAN KARABACAK and her research group have started to develope healty and innovative snacks from Arbutus unedo L. fruit at Bursa Uludag University Science and Technology Application and Research Center (BITUAM).

Prof. Dr. Ömer Utku ÇOPUR

Prof. Dr. Canan Ece TAMER