BİTUAM “SIFIR ATIK YAKLAŞIMINA“ UYGUN PROJELER GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR
 BİTUAM “SIFIR ATIK YAKLAŞIMINA“ UYGUN PROJELER GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

BİTUAM “SIFIR ATIK YAKLAŞIMINA“ UYGUN PROJELER GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

2021 yılında 11. Kalkınma Planı'nda verimlilik artışını dinamik kılacak teknolojik yenilenmenin hızlandırılması ve istikrarlı büyümenin dinamiği olarak değerlendirilen imalat sanayiinde yapısal dönüşümün sağlanmasına yönelik belirlenen "Yükseköğretim Kurulu Öncelikli Sektörler" ile "Araştırma Üniversitelerinin Öncelikli Sektörler ve Alt Alanlarla Eşleştirilmesi"  gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda, Bursa Uludağ Üniversitesi  8 stratejik alanda proje odaklı çalışmalar  gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda Üniversitemiz “Gıda Arzı Güvenliği başlığında Gıda Biyoteknolojisi ve Fen/Mühendislik alanında Akıllı ve Yenilikçi Malzeme alanlarına dâhil edilmiştir.
 
Bu kapsamda  2023 Yılı YÖK Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) kapsamında Prof. Dr. Canan Ece TAMER yürütücülüğünde sunulan “BİYOTEKNOLOJİK ATIK OLARAK KOMBUCHA BAKTERİYEL SELÜLOZUNUN (SCOBY) GIDA SANAYİİNDE VE BİYONANOKOMPOZİT AMBALAJ MALZEMESİ ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI” projesi desteklenmeye hak kazanmıştır.

2 yıl sürecek olan projenin temel amacı, sıfır atık yaklaşımından hareketle, kullanılmayan atıkların katma değerli ürünlere dönüştürülmesi, çevre kirliliğinin azaltılması ve ekonomik sürdürülebilirliğin sağlanmasıdır.
 
The Project entitled as “INVESTIGATION OF THE EVALUATION POSSIBILITIES OF KOMBUCHA BACTERIAL CELLULOSE (SCOBY), A BIOTECHNOLOGICAL WASTE, IN THE FOOD INDUSTRY AND THE PRODUCTION OF BIONANOCOMPOSITE PACKAGING MATERIAL” will be carried out by BİTUAM team under the supervision of Prof. Dr. Canan Ece TAMER at Bursa Uludag University Science and Technology Application and Research Center (BITUAM).

 

Prof. Dr. CANAN ECE TAMER

Prof. Dr. ÖMER UTKU ÇOPUR

Doç. Dr. ARZU AKPINAR BAYİZİT

Doç. Dr. PERİHAN YOLCI ÖMEROĞLU

Doç. Dr. SENEM KAMİLOĞLU BEŞTEPE

Doç. Dr. CÜNEYT TUNÇKAL

Dr. Öğr. Üyesi GÜLAY BAYRAMOĞLU

Dr. Öğr. Üyesi AZİME ÖZKAN KARABACAK

YÖK 100/2000 Bursiyeri SENANUR DURGUT

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : [381]