ADEP Başvuruları Hakkında

Değerli Akademisyenlerimiz,

Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Programına dahil olan devlet üniversitelerine YÖK tarafından 2023 yılı içinde tahsis edilecek bütçe kapsamında başvuruları alınan Araştırma Üniversiteleri Destek Programı Projesi (ADEP) için BAP Komisyonumuz tarafından bazı güncellemelerin yapılması kararlaştırılmıştır.

Öncelikle, bazı proje önerilerinin resmi izin süreçlerinde karşılaşılan aksaklıklara istinaden ADEP başvuruları 21 Ekim 2022 Cuma günü saat 23.59’a kadar alınmaya devam edecektir. Dolayısıyla başvuru süresi bu tarihe kadar uzatılmıştır.

Ayrıca gelen talepler üzerine ADEP’in puan kotasından çıkarılmasına karar verilmiştir. Buna göre herhangi bir yürütücü 2023 yılı ADEP çağrısı kapsamında 1 (bir) adet başvuru yapabilecek, başvurusu desteklendiği takdirde bu projenin bilimsel çıktı yükümlülüğünü tamamlayana kadar yeni bir ADEP başvurusunda bulunamayacaktır. Bu durum sadece yürütücüyü ilgilendirmekte olup, ADEP ekibi ise hem puan hem de sayı kotasından muaf tutulacaktır. Bu uygulama şu ana kadar başvurusu yapılmış olan ADEP’ler için de geçerli olacaktır.

Daha önceki ilanlarımızda da bildirdiğimiz üzere, ADEP bütçesinde mevzuat gereği Doktora Sonrası Araştırmacı istihdam edilememektedir. ADEP’in geri kalan tüm kuralları ÖNAP türü ile aynıdır.

ADEP başvurularının değerlendirmeleri, konusunda uzman 3 dış hakeme gönderilmek suretiyle tamamlanacaktır. Hakem değerlendirmeleri komisyonumuzca bir puanlama sistemine tabi tutulacak ve onay verilecek projeler, YÖK’ün bu kapsamda üniversitemize tahsis edeceği 2023 yılı bütçesi çerçevesinde belirlenecektir. Tahsis edilecek toplam bütçe henüz belli olmayıp, bu yılın Kasım veya Aralık ayında YÖK tarafından üniversitemize bildirilmesi beklenmektedir.

ADEP başvuru formu BAPSİS’e eklenmiştir ve Gerekli Belgeler menüsünde bulunabilir.

 

2023 ADEP Çağrısı Alanları:

• Gıda Biyoteknolojisi

• Hayvan Besleme

• Otomotiv Sektöründe Malzeme Teknolojileri

• Akıllı ve Yenilikçi Malzeme

• Klinik Araştırmalar: Akciğer ve Solunum

• Arkeoloji

• Din Bilimleri

• Eğitim

 

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Prof. Dr. Mehmet Cansev

BAP Koordinatörü

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [05-Eki-2022 13:06]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [05-Eki-2022 13:06]

Duyuru Görüntüleme : [887]