BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARİH BÖLÜMÜ'NÜN ACI KAYBI
 BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARİH BÖLÜMÜ'NÜN ACI KAYBI

YUSUF OĞUZOĞLU

1946 yılında Düzce’de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Ankara’da yaptı. 1970 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Yeniçağ Tarihi Kürsüsü’nden mezun oldu.  Yüksek lisans ve doktorasını 1975-1981 yılları arasında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde gerçekleştirdi. 1977 yılında Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne asistan olarak atandı. 1981 yılında ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Yeniçağ Tarihi Kürsüsü'ne asistan olarak atandı. 1984 yılında yardımcı doçent oldu. Osmanlı Arşiv Belgelerine dayalı olarak Osmanlı taşra hayatı ve şehir kurumları üzerinde bilimsel yayınlar yaptı. Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü’nde Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’ne yönelik dersler verdi ve yüksek lisans–doktora tezleri yönetti. 1984-1988 yılları arasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivinde bulunan Osmanlı Tapu-Tahrir Defterlerini yayına hazırlayan komisyonun üyesi olarak Yüksek Öğretim Kurulu tarafından görevlendirildi. 1990 yılında kurulan Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne naklen atandı. 5 Ekim 1995 tarihinde Doçent, 2000 yılında profesör olan Yusuf Oğuzoğlu, Tarih Vakfı ve Bursa Araştırmaları Vakfı üyesi olarak Kültür Tarihi ağırlıklı yerel tarih araştırmaları yaparak bilimsel yayınlar gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün kuruluşundan itibaren yirmi iki yıl başkanlığını yaptı. Ayrıca Uludağ Üniversitesi’nin Mudanya’da açtığı Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 2009-2011 yıl arasında üç yıl kurucu dekanlık görevi yaptı. 2013 yılında Uludağ Üniversitesi’nden emekli oldu. Düzce Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç’in daveti ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun desteği ile meslek yaşamında yeni bir sürece başladı. Düzce Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeliği ile aynı üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı’nı yürüttü.

Bölümümüzün kurucularından, Güzel Sanatlar Fakültesi eski dekanı hocamız Prof. Dr. Yusuf OĞUZOĞLU 03.03.2024 tarihinde vefat etmiştir. Tarih Bölümü olarak merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz. 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [1.420]