Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Azamat Ziyo’nun Tarih Bölümü’ne Ziyareti

Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Azamat Ziyo, 7 Kasım 2023 tarihinde bölümümüzü ziyaret etti. Prof. Dr. Azamat Ziyo, Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan’a ve Tarih Bölümü öğretim üyelerine geçtiğimiz Eylül ayında bölümümüze düzenledikleri ziyarette iki gün boyunca kendilerine gösterilen ev sahipliği ile verilen seminerlerden dolayı memnuniyetlerini aktarıp teşekkürlerini sundu. Ardından Tarih Bölümü öğretim üyelerine iki kurum arasında Tarih alanında yapılacak işbirliği projesinden söz etti. Eski çağlardan günümüze kadar tüm yönleriyle Özbek tarihinin ele alınması planlanan bu çalışmada Bursa Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü akademisyenlerinden destek beklediklerini ifade etti. Bunun üzerine Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan, Bursa Uludağ Üniversitesi ile Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü arasında protokol imzalandığını bundan sonra karşılıklı olarak her türlü desteğe açık olduklarını, özellikle de Osmanlı dönemi arşiv belgeleri ile ortaçağ yazmaları konusunda gereken desteği vereceklerini belirtti. Ayrıca gelen heyete Bursa tarihi ile ilgili hazırladıkları kitabı takdim etti.

Haber Tarihi : [08-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [493]