Cinsiyet Eşitliği Araştırması

Bursa Uludağ Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAM) ile Kampüste Cinsiyet Eşitliği Araştırması için kollar sıvandı. Cinsiyet Eşitliği Planı hazırlık çalışmaları başlatıldı (13.06.2022).

Beş numaralı Sürdürülebilir Kalkınma Amacı olan Cinsiyet Eşitliği, kadınlar ve kız çocuklarına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına odaklanmaktadır. Üniversitelerin farklı kademelerindeki cinsiyet dağılımının dengeli olması, sürdürülebilirlik yolundaki çabaların zenginliği ve güçlenmesi açısından önemlidir.   

Üniversitemiz için durum tespiti yapabilmek adına Bursa Uludağ Üniversitesi Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü ile Bursa Uludağ Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi tarafından üniversitede çalışan akademik ve idari personel, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin kadın erkek dağılım oranları tespit edildi. 

2022 Temmuz ayı itibariyle üniversitemizdeki toplam 4434 personelin 2339’u kadın 2095’i erkek personelden oluşmaktadır. Üniversitemiz personelinin %55’ini kadın personel oluşturmaktadır. Akademik personel içindeki kadın oranı %49, idari personel içindeki kadın oranı %58’dir. Öğrencilerimizin cinsiyet dağılımı incelendiğinde kadın ve erkek oranlarının sırasıyla %46 (33327 öğrenci) ve %54 (39050 öğrenci) olduğu görüldü.

Üniversitemizin yönetim kademelerindeki cinsiyet dağılımı incelendiğinde üst yönetim kademelerindeki kadın oranının %17 düzeyinde, akademik yönetim kademelerindeki kadın oranının %41, idari yönetim kademelerindeki kadın oranının ise %31 düzeyinde olduğu görüldü.

Sürdürülebilir Kampüs öğrenci topluluğu cinsiyet eşitliğiyle ilgili kampüste minik röportajlar yaptılar. Röportajlara ulaşmak için tıklayınız.  

Cinsiyet araştırması raporuna ulaşmak için tıklayınız.

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [16-Haz-2022 11:41]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [07-Tem-2022 09:51]

İçerik Görüntüleme : [1.024]