.
 .

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mim 2003 Mimarlık ve Kentsel Çevre  dersi kapsamında  gerçekleştirilen çalıştayda öğrencilerimizden BUÜ Görükle Yerleşkesinde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları konusunda farkındalık yaratacak ve bu konudaki araştırmaları teşvik edecek bir Sürdürülebilirlik Etkileşim Birimi tasarımı yapmaları istenmiştir.  

Bu amaçla öncelikle sürdürülebilirlik, sürdürülebilir kalkınma amaçları ve bunların mimarlık disipliniyle ilişkileri konularında bilgilendirmeler yapılmış ve devamında üç hafta süren tasarım sürecinde öğrencilerimiz BUÜ’ nün misyon, vizyon ve temel değerlerini yansıtan,  tüm kampüs kullanıcılarının yararlanabileceği, kampüs yaşamını destekleyen ve simgesel bir öğe haline gelebilecek bir yapı tasarlamışlardır.  

Prof. Dr. Arzu Çahantimur, Prof. Dr. Sibel Polat, Arş. Gör. Y. Mimar Adil Yirmibeş ve Arş. Gör. Y. Mimar Barış Karasu danışmanlığında çalışmalarını tamamlayan tasarım ekiplerinin projeleri arasından seçilen en başarılı örnekleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları konusunda farkındalığı kampüsümüzde yaygınlaştırmaya destek olacak çalışmaların tüm akademik birimlerimizde artması için danışmanlık vermeye hazırız.

 

BUÜ Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü Ekibi

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Nis-2024]

Haber Görüntüleme : [105]