Kazı ve Araştırmalar
Prof. Dr. Bülent Nuri KILAVUZ; «Türk ve İslam Dönemi Aydın İli Yüzey Araştırması», Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinli, Aydın Valiliği, AYTER ve Nazilli Belediyesi destekli.
Prof. Dr. Bülent Nuri KILAVUZ; «Nazilli Bozyurt Horasan Mezarlığı Kurtarma Kazısı», Aydın Müzesi Başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinli, Aydın Valiliği, AYTER ve Nazilli Belediyesi destekli.
Doç. Dr. Belgin AKSOY; SGA-2022-703.  «Tunç ve Demir Çağları Arasında Bir Hitit Kenti: Havuzköy (Sivas Kangal)», Genel Araştırma Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinli, Dış Kaynak (Deutsche Orient-Gesellschaft) Başlangıç:13.12.2022, Öngörülen Bitiş: 13.06 2025,
Doç. Dr. Belgin AKSOY; «Eceler Seramiklerinin Petrografik İncelenmesi»,
Doç. Dr. Belgin AKSOY, Dr. Öğr.Üyesi Ayşın ÖZÜGÜL; «Kültür Varlığı Algısı ve Tahribat»
Doç. Dr. Filiz İNANAN, Ekip Üyesi «Apollonia a.R. (Gölyazı) Kazıları», Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinli, ,
Doç. Dr. Filiz İNANAN, Yusuf GÜL «Bursa Arkeoloji Müzesinde Bulunan Bizans Dönemi Pişmiş Toprak Eserlerin Değerlendirilmesi», Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje.
Doç. Dr. Filiz İNANAN; Ekip Üyesi. «Yalova, Çobankale Kazıları» Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinli.
Dr. Öğr. Üyesi Doğan YAVAŞ, Doç. Dr. Belgin AKSOY, Arş. Gör. Dr. Erkan KAYA, "Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşiv Belgelerinde Kazı İzni Talep Eden Gayrimüslim Araştırmacılar". Proje ID:1762, Proje Kodu:SGA-2024-1762 Proje Türü: Araştırma Üniversiteleri Destek Programı Projesi Başlangıç Tarihi:12.03.2024
Dr. Öğr. Üyesi Doğan YAVAŞ; "Gemlik ve Köyleri'nde Bizans Sonrası Kültür Envanteri", Gemlik Belediyesi Desteğinde
Dr. Öğr. Üyesi Doğan YAVAŞ; "Nilüfer İlçesinde Sivil Mimari Envanteri", Nilüfer Belediyesi Desteğinde
Dr. Öğr. Üyesi Doğan YAVAŞ; "İznik ve köylerinde Osmanlı mimarisi kültür envanteri", UDEP desteğinde
Dr. Öğr. Üyesi Doğan YAVAŞ; Ekip Üyesi "Bursa İli İznik İlçesi ve Köyleri Türk Dönemi Eserleri Yüzey Araştırması"  Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinli,
Dr. Öğr. Üyesi Doğan YAVAŞ; "Bursa Vakfiyeleri 2. cilt Çalışması", Bursa büyükşehir Belediyesi Desteğinde
Dr. Öğr. Üyesi Ayşın ÖZÜGÜL; «Mersin, Silifke Ayatekla (Meryemlik) Yüzey Araştırması», Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinli, 2023 tamamlandı, yeniden başvuru yapıldı.
Arş. Gör. Dr. Erkan KAYA, Ekip Üyesi «Hadrianopolis Antik Kenti Kazısı 2023 Yılı Çalışmaları», Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinli.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [17-Nis-2024 13:52]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [29-Nis-2024 10:40]

İçerik Görüntüleme : [86]