Prof. Dr. Akın Burak ETEMOĞLU'nun Öğrencilerimize Mesajı
 Prof. Dr. Akın Burak ETEMOĞLU'nun  Öğrencilerimize Mesajı

Genç Mühendisler,

Gözünüz aydın, meslek hayatınızın en zor sınav dönemlerinden birini atlattınız. Geçmiş olsun, bir dönem daha bitti…

Böylesine zorlu, birbirimizden uzakta, karantinada, sevdikleri için endişelenirken herhangi bir konuya odaklanabilmek, azimle ders çalışabilmek çok zordu. Başardınız, kutlarız.

Siz de kendinizi tebrik edin, kendinizle gurur duyun. Çünkü mühendislik adına bir büyük adım daha atmış oldunuz.

Mesleğiniz sıradan değil, alacağınız diplomanız sıradan değil, siz sıradan değilsiniz.

Mühendis uygarlığı kuran, toplumun yaşam standardını yükselten, konforu yaşama dahil eden kişidir ve eserleri herkesin gözü önündedir. Bu nedenle “ehil ve mesul” olma bilinci mühendislik mesleğinin merkezindedir.       

Unutmayın;

Mühendislerin hayata geçirdiği teknik tasarımlar gösterdi ki;  insan, toplum ve çevre üzerinde mühendislerin derin etkileri var. Öyle ki, bu etkileri diğer mesleklerden farklı olarak, sadece gözünün içine baktığınız, doğrudan kişisel temas kurduğunuz insanlarla sınırlı olmayacak şekilde gerçekleştiren bir mesleğe mensupsunuz. Hiç tanımadığınız birinin iyiliği için çabalamak yüksek bir motivasyon gerektirir ve çok zordur.  

Eğitim hayatınız da dahil olmak üzere, şu gerçeği gözden kaçırmamalısınız.

Sorumluluklarınızdan kaçınabilirsiniz ancak, kaçındıklarınızın sonuçlarından kaçınamazsınız. Bu nedenle, diyebilmelisiniz ki, salgın döneminde, biz, mühendislik birikim ve hünerlerimizi inşa etmeye çalışıyorduk… Size tavsiyemizdir, bazılarının yaptığı gibi, hayatınızı bir mağduriyet edebiyatı üzerine hikaye etmeyin…

Unutmayın, inşa etme iyiye doğru bir arayıştır, bir yolculuktur. Bu yolculukta sizlere başarılar diliyoruz. Biliyoruz ki, siz başarınca ülke başaracak…

Hep birlikte güzel günlerde bir arada olabilmek dileğiyle…

 

Prof. Dr. Akın Burak ETEMOĞLU

DEKAN

 

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Haz-2020]

Haber Görüntüleme : [2.762]