Bursa/Nilüfer Otomotiv Lisesi’nden Mühendislik Fakültesi’ne Ziyaret

Bursa/Nilüfer İlçe Milli Eğitim Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Mehmet ORHAN, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Metin SEZER, Sayın Müdür Yrd. Güray KÖKEN ile birlikte Fakültemizi ziyaret etti. Ziyaretlerinde Dekanımız Prof. Dr. Adem AKPINAR’a Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza YILDIZ, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan SEVİLGEN, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkan Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Emre BULUT ve BUÜ Ar-Ge Koordinatör Yrd. Öğr. Gör. Koray AKİ eşlik etti.

Otomotiv sektörünün geleceği, elektirikli araçlar, hidrojen yakıtlı araçlar, otonom araçlar gibi konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Fakültenin bu alanlarda yürüttüğü projeler ve araştırmalar hakkında bilgi verildi. Ayrıca, dekanlığımız ve otomotiv lisesi arasında yapılması planlanan işbirlikleri görüşüldü. Bu kapsamda, otomotiv lisesi öğrencilerinin üniversiteyi daha iyi tanımalarına yönelik faaliyetlerin yapılabileceği, hidrojen yakıtlı bir aracın lise ve fakülte öğrencileri tarafından birlikte tasarlanabileceği ve imal edilebileceği ve fakülte ve lise öğrencilerinin otomotiv sektörüne yönelik mesleki becerilerini geliştirmeleri için çeşitli etkinliklerin düzenlenebileceği yönünde görüş birliğine varıldı. Ziyaret, iki kurum arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi yönünde atılmış önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Haber Tarihi : [01-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [364]