ESPS Burs Projesi (Yüksek Öğretim Öğrencileri için AB Bursları)

ESPS Burs Projesi kapsamında olan 23 ildeki üniversitelerde eğitim öğretim gören öğrencilerin adil, şeffaf ve hakkaniyet ölçüleri ile verilecek burslardan faydalanabilmesi için öğrencilere duyurulması ve mümkün olduğunca en fazla ihtiyacı olan öğrencilerin tespit edilmesi hedeflenmektedir. Bu sebeple aşağıdaki metnin öğrenci işleri daire başkanlıklarına iletilerek öğrencilerin ders kaydı yapacakları ekranda, kayıt öncesinde açılır pencere (Pop-up) olarak yayınlanması, öğrencilerin mail veya kısa mesaj ile bilgilendirilmesi, üniversitelerin sosyal medya hesaplarından paylaşılması ve üniversite ana sayfalarından duyurulması şeklinde faaliyetler yapılmaktadır. İlgili üniversitelerin Yüksek Öğretim Öğrencileri için yapılan bu çalışmalara desteğinin ihtiyaç sahibi öğrenciler için önemli bir fırsat eşitliği yaratacağını bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz. 
Yüksek Öğretim Öğrencileri için AB Bursları Başvuruları Başlıyor 
Avrupa Birliği tarafından fon sağlanan Yüksek Öğretim Öğrencileri için AB Bursları (ESPS Projesi), Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi koordinatörlüğünde; Çukurova Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi tarafından yürütülmektedir. 
Türkiye'de 23 ildeki (Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karabük, Samsun, Trabzon, Erzurum, Van, Konya, Kayseri, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Şanlıurfa) üniversitelerde eğitim öğretim gören öğrencilerin burs başvurusu yapabilme hakkı bulunmaktadır. 
Bu projenin amacı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, geçici koruma statüsü altındaki ve uluslararası koruma statüsündeki öğrencilerin yüksek öğretime erişimlerinin desteklenmesidir. Sağlanacak burs desteğiyle, ilgili bireylerin yüksek öğrenim yolu ile kendine yeterliliklerini artırarak becerilerinin geliştirilmesi, Türkiye'nin ekonomik büyüme ve kalkınmasına katkılarının artırılmasıdır. 
Burs Başvuru Takvimi: 
Başvuruların Başlaması: 20 Eylül 2023 
Başvuruların Sona Ermesi: 1 Kasım 2023 
Sonuçların İlan Edilmesi: 1 Aralık 2023 
Detaylı bilgi ve başvuru için: https://esps.hacibayram.edu.tr/

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [20-Eyl-2023 10:11]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [20-Eyl-2023 10:11]

Duyuru Görüntüleme : [340]