ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ HALİS ÇAVUŞOĞLU BAP SAHA ARAŞTIRMASI İÇİN ALMANYA’DA BULUNDU
 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ HALİS ÇAVUŞOĞLU BAP SAHA ARAŞTIRMASI İÇİN ALMANYA’DA BULUNDU

BAP projesi kapsamında, saha araştırması çerçevesinde 15.01.2023-10.02.2023 tarihleri arasında Almanya’ya seyahat eden Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı, Din Felsefesi Bölümü Araştırma Görevlisi Halis ÇAVUŞOĞLU, Almanya’da kaldığı kısa süre içinde dinleyici ve sunucu olarak iştirak ettiği çeşitli seminer ve programlara katıldı.

Köln Üniversitesi, Eski Başkent olan Bonn şehrinde Bonn (Ren Friedrich Wilhelm) Üniversitesi, Koblenz(Landau) Üniversite’lerinde bulunan Çavuşoğlu, bu üniversitelerin kütüphanelerini ve İslami Araştırmalar Kütüphane’sini ziyaret etti ve buralarda araştırmasıyla ilgili okumalar ve çalışmalarda bulundu. Üniversitelerde fakülteler (Felsefe Fakültesi), Teoloji Enstitüleri (Katolik, Saint Thomas Aquinas, Evangelist)’ni ziyaret edip derslikler ve kütüphanelerinde bulunarak bazı uzman hocalar-teologlar-filozoflar ve öğrenciler ile görüşmeler ve röportajlar yaptı.

Araştırmacımız birçok cami (Köln merkez camii, Ditib camileri, Dini grupların kurduğu camiler), Katedral ve kilise (Dom veya Köln katedrali ve Bonn katedrali), Sinagog (Roonstra Be Synagogue) ziyareti yaparak bu bağlamda buralarda dini, ahlaki, kültürel araştırmalar ve incelemelerde bulundu. Siyasi (dünya savaşları), Kültürel, Ekonomik, Coğrafi, Sanatsal (Gotik), Sosyal, Dini (birçok Katolik, Evangelist kilise ve camide) değer ve yaşantıları ile ilgili geziler, araştırmalar, ziyaretler ve görüşmeler yaptı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Mar-2023]

Haber Görüntüleme : [662]