Dünya Dilleri Topluluğu "Arapça'yı Yeniden Keşfetmek" Konulu Program Düzenledi
 Dünya Dilleri Topluluğu

Dünya Dilleri Topluluğu, 28.12.2022 tarihi saat 14.30’da Molla Fenari Salonu'nda "M.Faruk ÇAKIR ile Arapça’yı yeniden keşfetmeye hazır mısın ?” adlı programı öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirdi. Etkinliğin amacı fakültedeki hazırlık ve lisans  öğrencilerinin Arapça öğrenme ile ilgili sorularına cevap; sorunlarına çözüm bulmak, öğrencilere Arapça öğrenirken karşılarına çıkacak olası problemlerle başa çıkabilme yetisi kazandırmak, öğrencilerin Arapça lisanına karşı iştiyaklarını diri tutmak, Arapça öğrenmenin hayatımızdaki işlevini, maddi ve  manevi yararlarını vurgulamaktı. Gerçekleştirilmiş olan program sözlerin en yücesi Kur'ân-ı Kerim tilavetiyle başladı, önce öğrencilerimiz Rumeysa İHVAN ve Kadir KÜÇÜK’ün ardından da katılımcı öğrencilerin fakülte öğretim üyemiz M.Faruk ÇAKIR’a sorular yöneltmesiyle interaktif biçimde devam etti. Program; kitap çekilişi yapılması, kitapların imzalanması ve topluluk başkanı Taha Kayra Sarıtaş’ın hocamıza hediye ve belge takdim etmesi ile son buldu.

Haber Tarihi : [09-Oca-2023]

Haber Görüntüleme : [905]