Erasmus+ Projesi Uluslararası Katılım İle Fakültemizde Gerçekleştirildi
 Erasmus+ Projesi Uluslararası Katılım İle Fakültemizde Gerçekleştirildi

Uluslararası Öğrencilere Yönelik Erasmus+ Projesi AcHopInt’in Başlangıç Toplantısı İspanya, Hollanda, Litvanya, İrlanda ve Türk Üniversitelerinden Ortakların Katılımıyla Gerçekleştirildi.

Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy’un yürütücülüğünü üstlendiği, Doç. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu, Doç. Dr. Yasemin Ertan, Arş. Gör. Olcay Bektaş ve işletme bölümü doktora öğrencisi Tuba Bora Kılınçarslan’ın araştırmacı olarak yer aldığı 2019-1-TR01-KA203-074673 numaralı “Academic Hospitality For International Students in Higher Education:  Building Guidelines for Academic and Non-Academic Staff (AcHopInt)” başlıklı proje, Erasmus+ KA203 Yükseköğretim Alanında Stratejik Ortaklık türü kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulundu. 24 ay sürecek olan projenin ortakları arasında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Universidad De Leon, Kauno Technologijos Universitetas, Letterkenny Institute of Technology ve Stichting Business Development Friesland yer almaktadır. AcHopInt, uluslararası öğrencilerin yaşam kalitesini ve yükseköğretim kurumlarının akademik misafirperverliklerini artıracak yenilikçi stratejiler sunacaktır. AcHopInt kapsamında ulus ötesi olarak gerçekleştirilecek olan faaliyetler, aynı zamanda, AB'nin uluslararası eğitimin geliştirilmesine yönelik çabalarına katkı sağlayacaktır.

AcHopInt’in başlangıç toplantısı 26 Kasım 2019 Salı günü fakültemizin ev sahipliğinde, 27 Kasım 2019 Çarşamba günü ise Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Proje ortaklarının yanı sıra üniversitemizin Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Derda Küçükalp ve İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu da toplantıda hazır bulunarak proje ekibine başarılar diledi.


Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : [1.778]