İş Dünyasından Öğrencilere Hayat Dersi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin organizasyonuyla öğrencilerle buluşan işadamları Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş ve Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, verdikleri hayat dersleriyle öğrencilerden bol bol alkış aldı. İİBF Bordo Salon’da yapılan ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilçin Meydan’ın yönettiği söyleşide, hayatının dönüm noktası olan olayları esprili yaklaşımıyla anlatan Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, “Hayat adamı ezer, hem de pamuktan yumuşak yapar” dedi. Öğrencilere seslenen Gülener, bazı şeylerin akılda kalması için ilginç yöntemler kullandığını hatırlattıktan sonra ayakkabısını çıkardı ve gençlerin marka özentisini eleştirerek, "Bakın benimki yerli" dedi. Gülener, işe ilk başladığı gün babasının verdiği bir lirayı hep sakladığını belirterek, "Bu benim nereden geldiğimi unutmamamı sağlıyor" diye konuştu. Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş da, 12 yaşından bu yana çalıştığını ve sürekli kendini geliştirdiğini, en önemli stratejilerinin “değer yaratmak” olduğunu vurgulayarak, “Öğrenme ve başarma isteğim hâlâ var. Sürekli, daha iyisini nasıl yaparım, ülkeme nasıl yararlı olurum sorusunu sordum. Ve bugün altı kıtaya mal satıyoruz” dedi. Öğrencilerin “Başarıya giden yolda kaç kez başarısız oldunuz?” sorusunu da yanıtlayan Aktaş, “En az beş kez başarısız oldum. Ama bu başarısızlıklar bizi daha da bilinçlendirdi, yanlışlarımızdan ders çıkardık, yılmadık yeni baştan başladık” dedi. Konuşmaların ardından Fahrettin Gülener ve Şahap Aktaş ile oturumu yöneten Prof. Dr. Bilçin Meydan’a İİBF Dekanı Prof. Dr. Tayyar Arı tarafından teşekkür plaketi verildi.

Haber Tarihi : [21-Ara-2017]

Haber Görüntüleme : [1.885]