18. ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ KONGRESİ
 18. ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ KONGRESİ

18. ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ KONGRESİ

 

Uludağ Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 18. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi,  19-22 Ekim 2017 tarihleri arasında, Antalya/Kemer’de gerçekleştirilmiştir.

Ana teması,  “Sosyal Politikada Dönüşümler” olarak belirlenen Kongrede, endüstri ilişkileri, çalışma ekonomisi, işgücü piyasası, sağlık ve sosyal güvenlik, toplumsal cinsiyet ve iş sağlığı ve güvenliği perspektiflerinden yola çıkarak günümüz çalışma hayatının sorunlarının belirlenmesi ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik çok sayıda bildiri sunulmuştur.

Kongre, 40 Üniversitenin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümlerinde görev yapan akademisyenler ile TÜRK-İŞ ve bağlı sendikaların yöneticileri ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Türk-İş Konfederasyonu ve üye sendikalarda görev yapan 68 Sendikacı ile 40 farklı üniversiteden toplam (176) öğretim üye ve yardımcısı kongreye katılmış, 26 farklı üniversiteden öğretim üye ve yardımcısı serbest bildiri ile sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. Kongrede ana oturum sendikacılarla akademisyenlerin birlikte sunum yaptığı “Türkiye’de ve Dünya’da Sendikal Dönüşümler: Akademik ve Sendikal Bakış” başlığı altında gerçekleştirilmiş ve 11 sözel bildirinin sunulduğu paralel oturumlara ilaveten, bölüm sorunlarının tartışıldığı son ortak oturumla Kongre tamamlanmıştır.  19. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi, 2018 yılında Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Eki-2017]

Haber Görüntüleme : [1.221]