PROF. DR.DOĞAN ŞENYÜZ'ÜN EMEKLİLİK TÖRENİ
 PROF. DR.DOĞAN ŞENYÜZ'ÜN EMEKLİLİK TÖRENİ

 

         Fakültemizde uzun yıllar görev yapan Prof. Dr Doğan ŞENYÜZ, Prof. Dr. Erhan Kotar Salonunda gerçekleşen bir tören ile emekli oldu. Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun YILMAZ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya ARI, Prof. Dr. Cafer ÇİFTÇİ , Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Kadir Yasin ERYİĞİT, Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Halit AKER, fakültemiz dekan yardımcıları Prof. Dr. Ozan BAŞKOL ve Prof. Dr. Sevda GÜRSAKAL ile akademik ve idari personeli ile Prof. Dr. Doğan ŞENYÜZ'ün değerli ailesi ve arkadaşları katıldı.

        Aslen Söylemiş köyünden olan Prof. Dr. Doğan ŞENYÜZ 1956 yılında Bursa'nın Yenişehir ilçesinde doğmuştur. 1973 yılında Yenişehir Osmangazi Lisesinden mezun olmuştur. Lisans derecesini 1977'de Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümünden alan Prof. Şenyüz 1979 yılında Akademinin Maliye Kürsüsünde Asistan olarak görev yapmaya başlamıştır. Yüksek Lisans derecesini 1981 yılında Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden, Doktora derecesini ise Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Bilim Dalından 1984 yılında almıştır. 1990 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiş, 1995 yılında Mali Hukuk alanında doçent, 2001 yılında ise Profesör unvanını almıştır. 

      Prof. Dr. Doğan ŞENYÜZ mesleki hayatı boyunca birçok akademik ve idari görev yürütmüştür.Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Müdürlüğü (1990), Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İdari Programlar Başkanlığı (1995-1996), İİBF Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği (1997-2000), Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü (1997-2003) bunlardan bazılarıdır.Ayrıca Maliye Bölüm Başkanlığı (2003-2006), Rektör Yardımcılığı (2008-2010) gibi görevler de üstlenmiştir. 2009 yılında Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne Dekan olarak atanan Prof. Şenyüz, 2016 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür. Aynı zamanda Hukuk Fakültesinde Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmış ve 27 Ağustos 2023 yılında yaş haddinden emekli olmuştur. Bursa Barosuna kayıtlı avukat olan hocamız, halen Şenyüz Hukuk Bürosunda araştırmalarını sürdürmektedir.

        İki kız ve bir torun sahibi olan Prof. Dr. Doğan ŞENYÜZ’ün yazmış olduğu; Kamu Maliyesi, Hukuka Giriş, Vergi Hukuku, Türk Vergi Sistemi, Vergi Ceza Hukuku gibi kitapları Türkiye genelinde birçok üniversitede okutulmaktadır.

       Ayrıca vermiş olduğu derslerle çok sayıda maliyeci, hukukçu ve akademisyen yetiştirmiş, Vergi Konseyindeki görevleri ile Türkiye’de vergi hukukunun gelişimine önemli katkılar sağlamıştır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Oca-2024]

Haber Görüntüleme : [1.067]