Uludağ Üniversitesi Senatosu, akademisyenlerin bildirisini kınadı

Uludağ Üniversitesi Senatosu, akademisyenlerin bildirisini kınadı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Senatosu, önceki gün bin 100’den fazla akademisyenin imzası ile yayınlanan bildiri metnini oybirliğiyle aldığı karar ile kınadı.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay başkanlığında 14 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda alınan kararda bildirinin akademik özgürlükle alakası olmadığı sonucuna varıldı ve kınandı. Toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, toplumumuzun huzur ve güveni için; din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin, canlarını ortaya koyan ve hatta bu uğurda gazi ve şehit olan güvenlik kuvvetlerimizin, ülkemizin bazı bölgelerinde yapmış oldukları terör örgütünü etkisizleştirme harekatını, milletimizin fertlerine yapılan zulümmüş gibi göstermeye çalışan bazı akademisyenlerin yayınlamış olduğu bildiriyi akademik özgürlükle alakadar bulmadığımızı; dünyanın hiçbir yerinde vatanın herhangi bir bölgesini kurtarılmış bölge ilan etme ve kalkışma girişimini desteklemenin masum bir akademik özgürlük gibi görmenin ve özgür düşünceyle bağdaştırmanın mümkün olmayacağını bildirir, bu gibi girişimleri kabul etmediğimizi, kınadığımızı ve telin ettiğimizi kamuoyuna ilan ederiz. 14 Ocak 2016 Uludağ Üniversitesi Senatosu 01 nolu kararı”

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Oca-2016]

Haber Görüntüleme : 8.640 - 0