Bursa Uludağ Üniversitesi araştırma stratejisini belirliyor

 

 

YÖK tarafından misyon farklılaşması kapsamında belirlenen 16 araştırma üniversitesinden birisi olan Bursa Uludağ Üniversitesi, 2019 yılı için Araştırma Stratejisini belirlemek üzere ilk toplantısını yaptı.

Rektörlük’te yapılan ilk toplantıya Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın ve Araştırmalardan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger’in yanı sıra Ar-Ge Stratejik üst çalışma grupları, dekanlar ve enstitü müdürleri katıldı.

Toplantıda, Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri, Sosyal ve Eğitim Bilimleriyle disiplinlerarası olmak üzere dört Ar-Ge Stratejik Üst Çalışma grubu oluşturuldu. Ar-Ge Stratejik Üst Çalışma Grupları, 2018 yılı için Araştırma faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2019 yılı için planlama çalışmalarına başladı.

Oluşturulan çalışma grupları, Üniversitenin araştırma stratejisi ve yönetiminin belirlenmesi, sürecin uygulanması ve değerlendirme döngüsünün izlenmesi, araştırma hedef ve önceliklerinin belirlenmesi, araştırma işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi, finansal destek planının yapılması, teşvik ve destek sisteminin yönetilmesi, üniversite sıralama sistemlerinin yönetilmesi, lisansüstü stratejilerin belirlenmesi süreçlerinin yönetimi gibi konuları yürütecek.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bilimden Üretime, Üretimden Ekonomiye” anlayışıyla araştırma üniversitesi hedeflerini anlattı. YÖK tarafından ilk 16 araştırma üniversitesi arasına seçilmiş olduklarını hatırlatan Ulcay, geçmiş yıllara ait araştırmaları değerlendirip 2019 yılı için neler yapabileceklerini belirlemek üzere bir araya geldiklerini kaydetti. Bu toplantıda, hedeflere ulaşmada uygulanması gereken stratejileri belirleyeceklerini ifade eden Ulcay, şöyle konuştu:

 “Uludağ Üniversitesi’nin yönetimine geldiğimiz zaman, hedefimizi en iyi 10 üniversite arasına girmek olarak açıklamıştık. Geride bıraktığımız  yaklaşık 3 yıllık zaman dilimi içinde çok önemli projelere imza attık. Üniversitemizin fiziki, akademik ve öğrenci profilinde ciddi bir değişim süreci başlattık. Bunlar teker teker hayata geçiyor. 2017 yılında YÖK Kalite değerlendirme sürecini de başarıyla tamamladık. Uludağ üniversitesi olarak önümüzdeki yıl araştırma projelerine ve faaliyetlerine çok daha fazla önem göstereceğiz.”

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Ağu-2018]

Haber Görüntüleme : 3.849 - 0