Lise öğrencilerine ‘Atatürk ve Gençlik’ anlatıldı

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen Gençlik Haftası programı çerçevesinde lise öğrencilerine Atatürk ve Gençlik konulu bir konferans düzenlendi.

Osmangazi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen konferansta Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi A. Nazım Gürak konuşmacı olarak yer aldı. Bursa'nın farklı liselerinden toplam 140 öğrencinin dinleyici olarak katıldığı konferansta konuşan Öğretim Görevlisi A. Nazım Gürak; "19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal'in Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkması ‘Kurtuluş Savaşı’nın fiili başlangıcıdır. Atatürk ile beraber 16 Mayıs 1919 Cuma günü başlayan bu yolculukta, gemi kaptanı İsmail Hakkı Durusu ile birlikte 18 kişi daha Bandırma Vapuru’nda bulunmaktadır. Bu yolculuk Türk Milleti için bir dönüm noktası, kurtuluşun başlangıcıydı. Atatürk, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle bu günü Türk gençliğine armağan etmiştir" dedi.

Haber Tarihi : [18-May-2018]