Burs kampanyasına bir destek de Orhan Köfte’den

 

Uludağ Üniversitesi’nin başlattığı başarılı öğrencilere burs kampanyasına bir destek de İnegöl’ün meşhur lezzetlerinden Orhan Köfte’den geldi. Üniversite ve Orhan Köfte’nin imzaladığı burs protokolüne göre UÜTeknik Bilimler MYO Gıda İşleme Bölümü Et ve Ürünleri Teknoloji Programı’nı seçecek en yüksek puanlı ilk 5 öğrenci aylık 500 TL burs almaya hak kazanacak.

Türkiye’nin en iyi ilk 10 üniversitesi arasında girmek için farklı projeler geliştirmeye devam eden Uludağ Üniversitesi, bu kapsamda başarılı öğrencileri üniversiteye çekebilmek için burs kampanyası başlattı. Kentin önde gelen sanayicileri ve işadamları ile görüşen üniversite yöneticilerine her sektörden destek yağıyor. İnegöl’ün simgelerinden birisi olan köfte sektörünün öncüleri arasında yer alan Orhan Köfte, UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölümü Et ve Ürünleri Teknoloji Programı’nı tercih edecek en yüksek puanlı ilk 5 öğrenciyi yılda 9 ayı kapsayacak şekilde aylık 500 TL’lik burs ile destekleme kararı aldı. Protokole göre ilk yılın sonunda 3,5’un üstünde ortalamaya sahip olan en yüksek puanlı ilk 3 öğrenci de ayrıca aylık 750 TL başarı bursu kazanacak.

Burs protokolü UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Orhan İnegöl Köftecisi Turistik Tesisleri İşletmeleri Ltd. Şti Sahibi Orhan Çelik arasında imzalandı. Rektörlük A Salonu’nda düzenlenen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Prof. Dr. Mehmet Yüce, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, üniversite yöneticileri, MYO yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTEYE ÇEKECEK ÖNEMLİ BİR ETKEN

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kentin önde gelen her kurumu ile burs programı için destek görüşmeleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Şubat ayı sonuna kadar burs protokollerini bitireceklerini ve bu protokolleri ÖSYM Başkanlığı’na göndereceklerini açıklayan Rektör Ulcay; “2017-2018 ÖSYM sınavı sonunda öğrenciler tercihlerini yaparken bu bursları da programlarımızın yanında görecekler. Ona göre tercihlerini yapacaklar. Bu burslar bizi diğer üniversitelerin bir adım önüne taşıyacak. Geçmiş yıllarda aynı bölümü ortalama 500 öğrenci seçerken bu yıl tahminen üç katı daha fazla öğrenci seçecektir. Öğrencilerin puan ortalaması da kendiliğinden yükselecektir. Bu da bize çok daha başarılı öğrencilerin gelmesi anlamını taşıyor. Başarılı öğrenci, eğitim kalitesindeki başarıyı da kendiliğinden yükseltecektir. Kampanyamıza destek veren Orhan Köfte firmasına ve diğer tüm destekçilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÜNİVERSİTEYE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Orhan İnegöl Köftecisi Turistik Tesisleri İşletmeleri Ltd. Şti Sahibi Orhan Çelik ise Uludağ Üniversitesi ile birlikte böyle bir projenin içerisinde yer almaktan gurur duyduklarını söyledi. Üniversitenin yetiştirdiği öğrencilere her zaman kapılarının açık olduğunu vurgulayan Orhan Çelik, “Biz Orhan Köfte olarak biz yandan da müşterilerimize güler yüz ve kaliteli hizmet sunuyoruz. Üniversitenin ilgili bölümlerinde okuyan öğrencileri işe aldığımız zaman çok memnun kalıyoruz. Onlara işi yeniden öğretmeye ihtiyaç duymuyoruz. Daha başarılı ve mesleğini seven gençlerin aramıza katılmasını elbette isteriz. Yeni yatırımlarımız olacak. Dolayısıyla yeni personele de ihtiyacımız olacak. Üniversiteden staj yapmak isteyen öğrencilerimize de her zaman kapımız açık. Üniversitemize her türlü desteği vermeye kurum olarak hazırız. Burs kampanyasının Bursa’mıza, kurumlarımıza, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

UÜ Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da verdikleri eğitimin içerik ve kalitesi bakımında Türkiye’nin önde gelen MYO’ları arasında yer aldıklarının altını çizdi. Burs kampanyasının daha  başarılı öğrencileri üniversiteye çekebilmek adına önemli bir katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Mehmet Karahan, destek veren herkese teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Şub-2017]

Haber Görüntüleme : 3.578 - 0