Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü’nde yeni görevlendirme

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü’nde (UAİK) Doç. Dr. Mücahit Özdemir dönemi başladı.

BUÜ’nün uluslararası arenada ön plana çıkması adına faaliyetler yürüten Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü’nde görev değişimi yaşandı. Son 4 yıldır Koordinatör olarak çalışan Prof. Dr. Bülent Şenay’ın yerine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mücahit Özdemir atandı. Yapılan devir teslim töreninde BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Zekeriyya Arı ile Genel Sekreter Osman Dikmen de hazır bulundu.

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİYLE İLİŞKİLER GELİŞTİRİLECEK

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, BUÜ’nün Uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda yeni dönemde de yoğun bir çalışmanın yürütüleceğine inandığını vurguladı. Araştırma Üniversitesi misyonu ile faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydeden Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Üstlendiğimiz sorumluluk içerisinde uluslararası tanınırlığın yanı sıra dünya üniversiteleri ile akademik ve bilimsel işbirliğinin artırılması konularına da yeni dönemde ağırlık vereceğiz. Bu anlamda önceki dönem bizlere kıymetli katkılar sağlayan Prof. Dr. Bülent Şenay hocamıza teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde görevi üstlenecek olan Doç. Dr. Mücahit Özdemir hocamıza da üstün başarılar diliyoruz. Hep birlikte üniversitemizi çok daha iyi noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Görevi devralan Doç. Dr. Mücahit Özdemir ise Koordinatörlük olarak gelecek dönemde BUÜ’nün uluslararası profilini geliştirmek ve küresel ortaklar ağını genişletmenin öncelikli hedefleri olacağını vurguladı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Tem-2023]

Haber Görüntüleme : 2.039 - 24