BUÜ'nün paydaş olduğu Erasmus+ Projesi “ENCITS” başarıyla tamamlandı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) ortak olduğu “Enhancing Creative and Innovative Teaching Skills Through Training and Observation” adlı Erasmus+ KA2 Projesi’nde sona gelindi.

BUÜ Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Zübeyde Sinem Genç’in proje koordinatörlüğünü üstlendiği proje ile farklı branşlardan öğretmenlere yenilikçi öğretim becerileri kazandırılması hedeflendi.

Projenin ilk eğitimi 2021 yılında BUÜ ve İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Prof. Dr. Zübeyde Sinem Genç ve Öğr. Gör. Selin Armağan tarafından verildi. Öğretmenlerin dijital becerileri ve teknolojiyi yenilikçi kullanım yollarını sunan ikinci eğitim ise İspanya’da 7 – 11 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. Üçüncü eğitimin 5-7 Temmuz 2022 tarihlerinde Hollanda’da sınıf içerisinde kullanılabilecek yenilikçi oyun türü etkinliklerinin eğitimi üzerine verildiği projenin son eğitimi ise 21-25 Kasım 2022 tarihlerinde İtalya’da öğretmenlerin daha çok duygusal yeterlilikleri ve bu alandaki yenilikçi öğretim becerilerinin tanıtılması üzerine yapıldı.

Proje kapsamında 14 Ekim 2022’de BUÜ’nün ev sahipliğinde çoğaltıcı bir eğitim düzenlendi. Hollanda’dan gelen eğitimci Daniel Weiss’in konuşmacı olduğu programa; BUÜ Eğitim Fakültesi’nden İngilizce Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümlerinde görev yapan öğretim elemanları katıldı. Etkinlik sonunda Daniel Weiss’a katkılarından dolayı Prof. Dr. Zübeyde Sinem Genç tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Yine çoğaltıcı etkinlik kapsamında 75 öğretmen ve tüm ortak ülkelerin katıldığı bir organizasyon da Bulgaristan’da düzenlendi. 29 – 30 Mart 2023 tarihleri arasında yapılan etkinlikte Prof. Dr. Zübeyde Sinem Genç, 5 farklı ülkeden katılan öğretmenlere araştırma ve yenilikçi değerlendirme becerileri üzerine bir sunum yaptı.

Genel koordinatörlüğünü İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Hollanda, İspanya, İtalya ve Bulgaristan ortaklı projede yapılan bütün etkinliklerin sunulduğu e-book ve videoyu aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz.

Videoyu izlemek için tıklayınız...

E-Book için tıklayınız...

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Tem-2023]

Haber Görüntüleme : 1.168 - 19