“Teknolojik Dönüşüm ile Geleceği Yakalıyoruz”

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan akademisyen Koray Aki’nin hazırladığı ‘Teknolojik Dönüşüm ile Geleceği Yakalıyoruz’ projesi, Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Mesleki ve teknik eğitimin Türkiye genelinde gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilen 2023 Yılı Cevher Hibe Programı kapsamında, mali destek programına 53 şehirden, 102 farklı proje başvurusu yapıldı. Programa başvuranlar arasında yer alan BUÜ Orhangazi Yeniköy Asil Çelik MYO, destek almaya hak kazananlar arasında yer aldı.

MYO Öğr. Gör. Koray Aki tarafından sunulan ‘Teknolojik Dönüşüm ile Geleceği Yakalıyoruz’ isimli proje; öğrencilerin aldığı eğitimin niteliğini geliştirerek mesleki eğitimin çekim merkezi olmasını sağlayamayı, gelişen teknolojiyi kullanabilen, kendini günün şartlarına göre yenileyebilen ve nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayabilecek elemanlar yetiştirmeyi hedefliyor.

900 BİN TL’LİK PROJE 1 YIL SÜRECEK

Projenin içeriği hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Koray Aki, 12 ay sürecek çalışmanın toplam 899.952 TL’lik bir bütçeye sahip olduğunu ve bunun 600.000 TL’sinin Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından fonlanacağını, geri kalan kısım için iştirakçilerin destek olacağını aktardık. Projede Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yayın etki oluşturulması ve müfredat hazırlanmasına destek vereceğini kaydeden Koray Aki; “Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Asil Çelik San. Tic. A.Ş., DÖKTAŞ Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş. ile AKA Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. iştirakçi olarak projeye destek verecektir.

EĞİTİM SİSTEMİ İLE ÇALIŞMA HAYATI ARASINDAKİ İLİŞKİ GÜÇLENDİRİLECEK!

Sanal Gerçeklik ile Artırılmış Gerçeklik gibi yöntemlerin ve araçların eğitim kurumlarına entegrasyonunu sağlayacak yeni müfredat ve eğitim yapılarının oluşturulması ve uygulanması planlanmaktadır. Proje ortağı Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaygın etki oluşturulmasına ve müfredat oluşturulmasına destek verecektir. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Asil Çelik San. Tic. A.Ş., DÖKTAŞ Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş. ve AKA Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. iştirakçi olarak projeye destek verecektir. Günümüzde iş dünyasında yaşanan hızlı değişim, bireylerin mesleki beceriler kadar temel becerilere sahip olmalarını da gerekli kılmaktadır. Bu beceriler, bireylerin daha uzun süreyle çalışma hayatında kalmalarına, iş yaşamında verimliliklerinin artmasına ve değişken iş ve yaşam koşullarına daha hızlı uyum sağlamalarına imkân vermektedir. Bu çerçevede bireylerin, mesleki becerilerin yanında iş yaşamının gerektirdiği temel becerilere sahip olması, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi açısından önem arz etmektedir. Gerçekleştirilecek proje ile işgücü piyasasıyla eğitim sistemi arasındaki bağın güçlendirilmesi ve nitelikli işgücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Şub-2023]

Haber Görüntüleme : 1.691 - 23