BUÜ’lü akademisyenlerin proje başarısı devam ediyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) görev yapan akademisyenlerin hazırladığı projeler farklı kurum ve kuruluşlardan destek almaya devam ediyor.

Son olarak TÜBİTAK’ın açıkladığı ARDEB Projeleri Destekleme Programı’nın 2022-2 döneminde önerilen 1001 projeleri kapsamında desteklenmesine karar verilen projeler arasında 3 BUÜ’lü akademisyen kendisine yer buldu. Ayrıca  ‘Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında 2022 yılı 2. Döneminde önerilen araştırma projelerinden bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapabilmesine karar verilen projeler arasında da BUÜ’den 3 akademisyen yer almayı başardı.

TÜBİTAK ARDEB 1001’DE DESTEK ALAN PROJELER AÇIKLANDI

TÜBİTAK ARDEB Projeleri Destekleme Programı 2022-2 döneminde önerilen 1001 projeleri arasından Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Malzemesi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Mardani’nin yürütücüsü olduğu “Su Azaltıcı Özelliğe Sahip, Verimli ve Puzolanli Bağlayıcı Sistemler ile Uyumlu Öğütme Kolaylaştırıcı Katkı Geliştirilmesi” başlıklı proje, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu Çahantimur’un yürütücüsü olduğu “Mevsimlik Tarım İşçilerinin Barınma Alanlarının Tasarımı ve Organizasyonuna Yönelik Bit Destekli Bir Model Önerisi” başlıklı proje ve Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Zencirkıran’ın yürütücüsü olduğu “Peyzaj Tasarımları için Türkiye’de Bulunan Doğal ve Antropojen Nerium Oleander L. (Zakkum) Genotiplerinin Morfolojik ve Moleküler Karakterizasyonu” başlıklı proje desteklenmeye layık bulundu.

REKTÖR KILAVUZ: EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Destek almayı başaran ve bir sonraki dönemi beklemeden yeniden başvurabilecek projeler arasında yer alan tüm akademisyenleri ve ekibini tebrik eden BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, her geçen gün artan başarı çıtasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Üniversite yönetimi olarak verilen desteklerin karşılığının alındığını görmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, başarıda emeği bulunan ve bu doğrultuda gayret gösteren yönetici ve tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : 2.172 - 8