Üniversite-Sanayi işbirliğine yeni imza

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), büyük önem verdiği Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarında halkaya bir zincir daha eklemenin gururunu yaşıyor.

BUÜ Yönetimi, bünyesinde bulundurduğu Üniversite-Sanayi İşbirliği Gelişme Merkezi (ÜSİGEM) aracılığıyla üretiminin yüzde 98’ini ihracat üzerine yapan Oskim Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. ile protokol imzaladı. Ortak proje ve organizasyonların yapılmasını sağlayacak işbirliği sayesinde öğrencilere de uygulama dersi ve staj konusunda yeni kapıların açılması sağlanacak.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ İSİMSİZ KAHRAMANLARI ÖN PLANA ÇIKARIYOR

İmza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Türkiye’de kendisini ön plana çıkarmayan çok sayıda isimsiz kahramanın olduğuna işaret etti. İş dünyasının bu isimsiz kahramanlarla dolu olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Üniversite-Sanayi işbirliği görüşmeleri kapsamında yüzlerce sanayici ve iş dünyası temsilcisiyle bir araya geldik. Ön planda olan ve isimlerini sıkça duyduğumuz girişimcilerimizin dışında bir de arka planda duran, ancak çalışmaları ile ülke ekonomisine ve halkına önemli girdiler sağlayan nice kahramanların olduğunu gördük. Yürüttüğümüz ikili diyaloglar sayesinde de işte o kahramanlarla tanışma fırsatı yakalamış oluyoruz. Oskim Otomotiv de bu firmalar arasında yer alıyor. Üretim kapasitesi, ürünleri ve yaptıkları ihracat ile ülkemize ve insanımıza büyük faydalar sağlıyor. Kendileri ile işbirliği yapacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Üniversitemize, akademisyenlerimize ve öğrencilerimize katkı sunacaklarını biliyoruz. Bizler de firmamıza elimizden gelen desteği vermek için gayret edeceğiz. Birlikte kıymetli projelere imza atacağımıza inanıyoruz. İşbirliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ÜSİGEM MÜDÜRÜ’NDEN İŞBİRLİĞİ TEŞEKKÜRÜ

ÜSİGEM Müdürü Prof. Dr. Erkan Özdemir de yapılacak işbirliğinin iki taraf açısından da olumlu sonuçlar doğurmasını temenni etti. Firma ile yaptıkları görüşmeler neticesinde karşılıklı kazan-kazan ilkesi doğrultusunda nitelikli proje ve çalışmalar yapılabileceğini gördüklerini söyleyen Prof. Dr. Erkan Özdemir, öğrenciler için uygulama dersi ve staj imkanları açısından katkı sağlamayı taahhüt eden firma yöneticilerine teşekkür etti.

PROJE ODAKLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK

Oskim Otomotiv Genel Müdürü Nihan Sekirden Baraş ise firmanın 1996 yılında Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulduğunu, aynı yıllarda ilk ihracat çalışmalarını başlattıklarını ve 2009 yılında da global yatırımlara giriştiklerini aktardı. Hali hazırda yüzde 98 ihracat seviyesine ulaştıklarını ve 10 bin metrekare kapalı alana sahip olduklarını belirten Nihan Sekirden Baraş; “Aynı zamanda Berlin’de bir depomuz var. 100’ün üzerinde çalışanımız var. Bunların 20’si mühendis olarak hizmet veriyor. Ar-Ge merkezi olma yönündeki hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi ile proje odaklı çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacağız. İşbirliği ve ilgilerinden dolayı üniversitemizin tüm yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı. Törende ÜSİGEM Yöneticileri, akademisyenler ve firma temsilcileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : 1.612 - 11