Karacabey MYO ile Feyz Hayvancılık arasında eğitimde işbirliği protokolü

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu, mesleki eğitim geliştirilmesi ve nitelikli personelin yetiştirilmesi amacıyla iş dünyası temsilcileriyle işbirliği yapmaya devam ediyor.

Karacabey MYO Yönetimi, mesleki eğitime destek vererek daha nitelikli öğrencilerin ilgili programları tercih etmesini sağlamak, öğrencilerin başarılarını teşvik etmek ve Türkiye’deki bilgi, beceri ve donanım sahibi mesleki ve teknik elemanların yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla sektörün öncü işletmelerinden Feyz Hayvancılık ile eğitimde işbirliği protokolü imzaladı. Protokol sayesinde üniversite-sanayi iş birliği kapsamında faaliyetler düzenlenecek ve toplam 6 öğrenciye işletme tarafından “İlim ve Fen Bursu” verilecek. Eğitimde işbirliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Feyz Hayvancılık Ortağı Ayça Solakoğlu tarafından imzalandı.

SEKTÖREL İŞBİRLİĞİ ALANI GENİŞLİYOR

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, sektöre nitelikli personel yetiştirmenin üniversitelerin asli görevleri arasında yer aldığını vurguladı. BUÜ olarak her alanda akademik ve bilimsel işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Tam 47 yıldır nitelikli eğitim veren bir üniversiteyiz. Toplumun her katmanı ile yakın ilişkiler kuruyor, sahip olduğumuz bilgi ve birikimi paylaşmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda üniversite-sanayi işbirliğini ön plana alarak farklı sektör temsilcileriyle sıkı bir iletişim yürütüyoruz. Feyz Hayvancılık da yakın ilişkiler kurduğumuz, akademik ve bilimsel projelerde ortaklık yaptığımız değerli işletmelerin başında geliyor. Meslek yüksekokulumuza gösterdiği yakınlık nedeniyle işletme yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Burs ve işbirliği desteğinden iki tarafın da kazançlı çıkacağına inanıyoruz” diye konuştu.

OKUL MÜDÜRÜNDEN FEYZ HAYVANCILIK’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Serdal Dikmen de işletme ile eskiye dayalı bir işbirliği kültürünün oluştuğuna işaret etti. Feyz Hayvancılık yöneticilerinin gerek akademik gerek bilimsel gerekse de öğrencilere destek verme anlamında her zaman yanlarında olduğunu kaydeden Okul Müdürü Prof. Dr. Serdal Dikmen; “Ne zaman bir talebimiz olsa asla geri çevirmediler. Tüm ihtiyaçlarımızda bizlere destek oldular. İşletme sahipleri Sayın Sencer Solakoğlu ve Sayın Ayça Solakoğlu, okulumuzu kendi kurumları gibi sahiplenerek, maddi ve manevi anlamda desteklerini sürdürüyor. Bu protokol ile de yeni bir işbirliğinin kapılarını aralamış olduk. Kendilerine minnet duygularımızı iletiyoruz” açıklamasında bulundu.

“BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM”

Feyz Hayvancılık Ortağı ve Finans Müdürü Ayça Solakoğlu da işletme olarak hayvancılık sektörünün gelişmesi için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Üniversite ile işbirliğinin geliştirilmesini her zaman desteklediklerini kaydeden Ayça Solakoğlu; “Sektörümüzün doğru uygulamalarla büyümesi ve nitelikli personelin kazandırılması adına Bursa Uludağ Üniversitesi ile çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bugüne kadar yaptığımız işbirlikleri olumlu sonuçlar getirdi. Bundan sonra da aynı hassasiyet ile üniversitemizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ

Öte yandan imzalanan protokol ile BUÜ Karacabey Meslek Yüksekokulunun İşletme Yönetimi Programı (1 Öğrenci), Süt ve Besi Hayvancılığı Programı (2 Öğrenci), Organik Tarım Programı (1 Öğrenci) ve Laborant ve Veteriner Sağlık Programlarını (2 Öğrenci) kazanan toplam 6 öğrenciye Feyz Hayvancılık tarafından burs verilecek. Gelecek yıl için aylık 750 TL olarak belirlenen burs miktarının, her yıl asgari ücret artışı oranında yükseltilmesi kararlaştırıldı.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : 1.570 - 11