Akademik ve bilimsel işbirliği ağı genişliyor

 

Sahip olduğu akademik ve bilimsel deneyimi toplumun her kesimi ile paylaşmaya özen gösteren Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), sektörün öncü firmalarından Kaplanlar Soğutma ile geniş kapsamlı bir protokol imzaladı.

Proje işbirliği, danışmanlık ve eğitim talebi, stajyer ve mezun temini, derslerde deneyim paylaşımı ile lisansüstü tezlerde paylaşım olma maddelerini içeren geniş kapsamlı protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile Kaplanlar Soğutma A.Ş. Genel Müdürü Nazlı Kaplan imza attı.

ORTAK ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ YENİDEN GÜÇLENİYOR

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, sanayi sektöründe yürütülecek inovatif alanlarda yeni projelerin ortaya çıkması için Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendirmeye gayret ettiklerini vurguladı. Ortak çalışmalar sayesinde iş dünyasının, üniversitenin ve nihayetinde Türk milletinin kazanacağının altını çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu hedefle çok sayıda protokole imza attık. Birçoğunda da başarılı sonuçlara ulaştık. Burada asıl hedef; birlikte çalışma kültürünün yeniden geliştirilmesidir. Üniversitenin sahip olduğu bilimsel donanım ile sanayicimizin pratik çalışma becerisini aynı zeminde buluşturmaya gayret ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Bursa genelinde önemli bir mesafe kat ettiğimize inanıyorum. Bu işbirlikleri aynı zamanda öğrencilerimize de staj ve yeni iş desteği olarak yansıyor. Mezun olan veya staj zorunluluğu bulunan öğrencilerimiz için sanayicilerin kapıları otomatik olarak açılmış oluyor. Bizlere destek veren ve protokol imzalayan Kaplanlar Soğutma firmasının tüm yöneticilerine gönülden teşekkür ediyoruz. İşbirliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE İLE PROTOKOL YENİ KAPILAR AÇACAK

Kaplanlar Soğutma A.Ş. Genel Müdürü Nazlı Kaplan ise şirket olarak yüzde 95 seviyesinde ihracat rakamları yakaladıklarını kaydetti. Dünya genelinde yaşanan durgunluktan etkilenmemek için sürekli yeni pazarlar aradıklarını; yatırım, Ar-Ge ve diğer teknolojik çalışmalar ile bu süreçten çok daha güçlü çıkacaklarına inandıklarını vurgulayan Nazlı Kaplan; “Kaplanlar olarak en büyük satış stratejimiz; büyük ağlar üzerinden satışlarımızı sürdürmek. Avrupa ülkeleri ve özellikle İngiltere’de bu yönlü ciddi bir pazar payımız mevcut, yakın gelecekte de özellikle Amerika başta olmak üzere diğer ülkelere de açılmak için planlı bir şekilde ilerliyoruz. Ayrıca taşınacağımız yeni üretim tesisinde çalışmalarımızı çok daha kapsamlı yürütüp, üretim kapasitemizi arttıracağız. Bu anlamda da Bursa Uludağ Üniversitemiz ile yapacağımız işbirliği protokolünün bizlere yeni kapılar açacağına inanıyoruz. Hep birlikte hem sanayi hem de akademik anlamda güzel çalışmalar yapabiliriz. Protokolümüz hayırlı olsun” dedi.

Törene; BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam, Kaplanlar Soğutma Ar-Ge Merkezi Sorumlusu Orhan Mert Duraner, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Kaynaklı ve Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz de katıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : 2.266 - 5