BUÜ'lü akademisyenlerin kongre başarısı

Türk göz doktorlarını temsil eden Türk Oftalmoloji Derneği’nin 56. Ulusal Kongresi 2-6 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi. Yerli ve yabancı iki bini aşkın katılımcıyla gerçekleşen kongrede Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görev yapan akademisyenlerin çalışmaları derece aldı.

BUÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç'ın ilk isim, Prof. Dr. Berna Akova'nın ikinci isim olduğu "Endoskopi destekli orbita tabanı trapdoor kırığı onarımı" başlıklı orbita cerrahisi çalışması En iyi video 2.'lik ödülü aldı. Prof. Dr. Berna Akova'nın ilk isim, Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç'ın ikinci isim olduğu "Otolog fasya lata ile nekrotizan sklerite sekonder skleral defektin primer onarımı ve geç dönem durumu: Büyük skleral defektler için modifiye güçlendirme tekniği" başlıklı göz yüzey onarımı için uygulanan modifiye cerrahi teknik çalışması en iyi video 3.'lük ödülünü kazandı.

BUÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Sema Nizam da Türk Oftalmoloji Derneği tarafından araştırma görevlilerine yönelik yapılan sınavda kendi kıdeminde 2.'lik derecesi kazandı.

Haber Tarihi : [14-Kas-2022]