BUÜ’deki ileri teknoloji laboratuvar hızla yükseliyor

 

Bursalı iş insanları tarafından merhum babaları Dr. Arif Ağaoğlu’nun adını yaşatmak için Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) yapımı devam eden Elektrikli Taşıtlar İçin Batarya Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Platformu (BATEG) - Mükemmeliyet Merkezi'nin de içinde olacağı yüksek donanımlı laboratuvar hızla yükselmeye devam ediyor.

Otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından A-Plas Genel Otomotiv Mamulleri San. Tic. A.Ş. firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Ağaoğlu, 2,5 yıl önce hayatını kaybeden babaları Dr. Arif Ağaoğlu adına BUÜ Görükle Kampüsü içerisinde bir laboratuvar yaptırıyor. İş insanı iki kardeşin Mühendislik Fakültesi başta olmak üzere BUÜ’de eğitim gören öğrenci ve akademisyenlerin faydalanması için yaptırdığı laboratuvarın inşaatı hız kesmeden devam ediyor. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mustafa Bayar ile birlikte inşaatı ziyaret ederek Ahmet ve Hasan Ağaoğlu’ndan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BABALARININ MİRASINI YUKARIYA TAŞIMAYA DEVAM EDİYORLAR

Ziyarette laboratuvar destekleri için hayırsever iş insanlarına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Merhum iş adamı Arif Ağaoğlu ağabeyimiz üniversitelere ve eğitime büyük bir önem veren değerli biriydi. Sağlığında Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi’mizin de en aktif üyeleri arasında yer alıyordu. Her zaman için eli malzeme tutan öğrenciler hayal ederdi. Uygulamaya ısrarla vurgu yapardı. İşin mutfağından gelen bir ağabeyimizdi. Bayrağı devrettiği iki evladının da eğitime önem verdiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Sayın Ahmet ve Hasan Ağaoğlu’nun üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için gösterdikleri gayreti takdir ediyoruz. Bir kez daha Arif Ağaoğlu ağabeyimize Allah’tan tekrar rahmet diliyor, desteklerinden ötürü hayırsever iş insanlarımıza üniversitemiz adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ÖZEL BİR EĞİTİM KOMPLEKSİ OLACAK

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Ağaoğlu da babalarının eğitime ve eğitimin uygulamaya dökülmesine büyük bir önem verdiğine işaret etti. Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi noktasında da babasının çok sayıda çalışmaya destek verdiğini açıklayan Hasan Ağaoğlu; “Kendi bilgi birikimini sürekli birileriyle paylaşmaya çalışırdı. Bizler de onun adını yaşatacak, genç dimağlara öğrendiklerini uygulama fırsatı verecek hem üniversiteyi hem de ülkemizi geliştirecek bu laboratuvar fırsatını iyi değerlendirmek istedik. Babamızın adını da böyle bir binada yaşatacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bina içerisinde 5 laboratuvar, 244 kişilik konferans salonu ve öğretim üyeleri için ofisler olacak. Tam anlamıyla özel bir eğitim kompleksi yapılacak. Ülkemize, şehrimize, üniversitemize, öğrencilerimize ve hocalarımıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

TEORİK BİLGİLER LABORATUVARDA PRATİĞE DÖNÜŞECEK

A-Plas Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise babalarının çok zor şartlarda bile eğitim-öğretime önem ve destek verdiğini kaydetti. Arif Ağaoğlu’nun bilgiye ulaşmanın yanı sıra bu bilgiyi uygulamaya dökmeye de önem verdiğinin altını çizen Ahmet Ağaoğlu; “Bizler de güzide Bursa’mızda ve üniversitemizde öğrencilerimizin bilgiye ulaşacakları ve daha sonra bu bilgiyi pratiğe dökecekleri, babamın adını yaşatacağımız bu binayı ve laboratuvarı sizlere sağlayacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bizlere bu imkânı tanıyan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : 2.366 - 17