BUÜ, Ürdün’deki Erasmus+ Networking Semineri’nde temsil edildi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Uluslararası Akademik İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğü yöneticileri, uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında 24-25 Ekim tarihlerinde Ürdün’de düzenlenen ‘Erasmus+ Networking Semineri’ne katıldı.

Avrupa Erasmus Bölgesi’nden Almanya, Hollanda, Belçika, İspanya, Polonya, Romanya, Fransa, Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, İtalya, İsveç ve Yunanistan’dan üniversitelerin yer aldığı Erasmus+ Networking etkinliğine Türkiye’den Bursa Uludağ, Boğaziçi, Kütahya Dumlupınar, Karabük, Mardin Artuklu, Selçuk, Erzurum Atatürk, Yeditepe ve Ondokuz Mayıs Üniversiteleri de katılım sağladı. Yoğun ilgi gören programda Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Şenay ve İlahiyat Fakültesi Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Turgay Gündüz BUÜ’yü temsil ederek Ürdün üniversiteleri ile işbirliği görüşmeleri yaptı.

İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARINA ÜRDÜN ÜNİVERSİTELERİ DE DAHİL EDİLDİ

BUÜ Heyeti, Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı’nın da konuşma yaptığı seminer kapsamında Ürdün Devlet Üniversitesi başta olmak üzere, 5 Ürdün üniversitesi ile iyi niyet anlaşmasına vardı. Bir Ürdün üniversitesi ile ilk kez ikili anlaşma mutabakatı sağlandığını belirten Prof. Şenay, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'un himayelerinde uluslararasılaşma vizyon ve misyonumuz dahilinde, bir ikili anlaşma daha BUÜ portföyüne eklenmiş oldu. Bu sayede; akademik diplomasimizi, Avrupa, Orta Asya ve Afrika üniversitelerine ilaveten, Ortadoğu'da Ürdün'e kadar genişletmiş olduk. Artık, iki üniversitenin de ilgilenen Fakülte ve Bölümleri arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak projeler yapılabilecek. Özellikle İlahiyat Fakültesi öğrencilerimizin, Ürdün Üniversitesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı alanında kendilerini geliştirmeleri imkanı üzerinde mutabık kalındı. Ürdün Devlet Üniversitesi, dünya ranking sıralamalarında oldukça iyi bir yerde ve uluslararasılaşma vizyonu oldukça gelişmiş bir üniversite” açıklamasında bulundu.

TÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞMA

Ürdün Devlet Üniversitesi Rektörü adına Rektörlük Uluslararası İlişkiler Direktörü Prof. Hadeel Yasin ve Ofis Koordinatörü Samih Az- Zubiedi tarafından karşılanan UAİK Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Şenay’a T.C. Amman Eğitim Müşaviri de eşlik etti.

Prof. Dr. Bülent Şenay, ziyaret esnasında Maarif Vakfı bünyesinde kalan ve Ürdün Devlet Üniversitesinde hem dil öğrenimi hem de lisansüstü eğitim gören Türk öğrencilerle de bir araya geldi. Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Şenay, Ürdün üniversiteleri ile akademik işbirliğinin teknik bilimlerde ve tıp alanında olduğu kadar, Ortadoğu ve İlahiyat araştırmaları başta olmak üzere, dil ve beşeri bilimler alanlarında da üniversitemizin uluslararasılaşması açısından katkı sağlayacağını vurguladı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : 1.503 - 8