BUÜ Tıbbi Genetik Anabilim Dalı’nın bildirisi ABD’den ödülle döndü

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Şehime Gülsün Temel ve Doç. Dr. Şebnem Özemri Sağ’ın önderlik ettiği bilimsel çalışma Amerikan İnsan Genetiği (ASHG) Topluluğu’nun Kongresi’nde “Hakemler Tarafından Seçilmiş Bildiri Özeti” ödülüne layık görüldü.

BUÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şehime Gülsün Temel, yaklaşık 10 bin katılımcıyla 25-29 Ekim 2022 tarihleri arasında Los Angeles’ta gerçekleşen Amerikan İnsan Genetiği Topluluğu’nun 2022 Yılı Kongresi’nde Türkiye ve Bursa’yı temsil etti.

Kongrede; Bursa Uludağ Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Yale Üniversitesi  ve MarmaRare çatısı altında çok disiplinli, çok merkezli “NARS1 gen kaybı mikrosefali ve nöral tüp defektlerine neden olur” başlıklı çalışmayı sunduklarını vurgulayan Prof. Dr. Şehime G. Temel, ASHG hakemleri tarafından çalışmanın ve sunumun çok beğenildiğini aktardı. Bildirinin “Reviewers’ Choice Abstract” (Hakemler Tarafından Seçilmiş Özet) ödülüne layık görüldüğünü belirten Temel, sadece kongreye katılan poster bildiri özetlerinin (2543) en iyi %10'unun hakemler tarafından puanlanan bu özel ödülü alabildiğini vurguladı.

Özete erişmek için tıklayınız...

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : 1.996 - 32