Hemşireler Haftası’nda hemşirelere kadro müjdesi

 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan hemşireler, “Dünya Hemşireler Haftası”nı kutladı. Kadro azlığı nedeniyle ağır şartlarda çalıştıklarını dile getiren hemşirelere Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez’den 145 hemşire ve 74 teknisyen alımı için çalışma yaptıkları müjdesi geldi.

Rektörlük A Salonunda yapılan Hemşireler Haftası kutlamasına, öğretim üyeleri, hemşireler, hemşirelik öğrencileri ve personel katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, törende yaptığı konuşmada, evrensel normlar dikkate alındığında hemşire açığı diye bir sorunun kalmayacağını vurgulayarak, özveriyle çalışan tüm hemşirelere “İyi ki varsınız, iyi ki bu mesleği seçtiniz” diye seslendi.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cüneyt Erdoğan, hemşirelerin gittikleri yeri güzelleştirdiklerini bu nedenle kliniklerin asıl sahiplerinin onlar olduğunu belirterek, “Hemşireler bakım aşamasında hastalara daha bütüncül bakabiliyor, yaklaşımlarıyla adeta hastayı rehabilite ediyorlar. Bu da doktorlar açısından büyük bir avantajdır. Tüm bunları göz önüne alarak onların çalışma koşullarını ve döner sermaye paylarını iyileştirmek için çalışıyoruz” dedi.

YENİ HEMŞİRE VE TEKNİSYEN KADROLARI

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez ise hemşirelik mesleğinin tarihten bugüne gelişini anlattı ve hemşirelik mesleğinin özveriyle yapılan bir gönül mesleği olduğuna işaret etti. Tıp Fakültesi Hastanesi hemşirelerinin ve diğer sağlık çalışanlarının özverilerinin farkında olduklarını ifade eden Başhekim Canıtez, yeni kadrolar için çalışma yaptıklarını müjdesini verdi. Canıtez, “Geçen yıl 100 hemşire almıştık ancak ondan sonra 50 kadar hemşire emeklilik, başka kurumlara nakil gibi nedenlerle ayrılmış oldu. Şimdi de 145 hemşire ve 74 teknisyen temini için harekete geçtik. İnşallah olumlu sonuçlar alacağız” dedi.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİYOR

UÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Berrin Tunca, 1996 yılından bu yana lisans düzeyinde eğitim veren Sağlık Yüksekokulu’nun bugüne kadar 1283 hemşire, 120 ebe, 352 sağlık memuru olmak üzere toplam 1755 öğrenciyi mezun ettiğini belirterek, yeni yapılan binanın hizmete açılmasıyla beraber eğitim niteliğinin daha da yükseleceğini söyledi. Prof. Dr. Tunca, geçtiğimiz şubat ayında Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın girişimleriyle fakülteleşme başvurularının YÖK tarafından kabul edildiğini ve çok kısa zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştüklerinde sağlık eğitimi ve hizmetlerinin niteliğinin daha da yükseleceğini kaydetti.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhemşiresi Muazzez Altay, Üniversite hastanesi olarak 915 yatak kapasitesi ile özellikli ve üst düzey bakım gereksinimi olan hastalara 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini, ayrıca yataklı alanlar dışında ameliyathane, acil, diyaliz, kemoterapi, radyoterapi, tüp bebek ve girişimsel alanlarda da hemşirelerin görev yaptığını hatırlattı. Hastanede, hemşire iş gücü planlamasının; hasta sayısı, hastaların bakım gereksinimleri, çalışan hemşirelerin niceliği ve niteliği dikkate alınarak yapıldığına işaret eden Başhemşire Altay, hemşirelik bakım hizmetlerini 782 hemşire, 34 ebe ve 15 acil tıbbi teknisyen ile yürüttüklerini, yasal izinler nedeniyle ortalama 110 hemşirenin ise aktif olarak çalışmadığını, bunların yanında emeklilik, naklen tayin, başka kuruma atanma, istifa gibi nedenlerle hemşire iş gücü planlamasının zorlaştığına dikkat çekti.

UÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, ülkemizde 92’si devlet, 41’i vakıf olmak üzere toplam 133 hemşirelik lisans programı bulunduğuna işaret ederek, “Türkiye’de yıllardır öğrenci sayılarının plansız olarak artırılması hemşirelik eğitiminin niteliğini olumsuz etkilemektedir” dedi.

Hemşire Burcu Aydın da, “Sağlık sisteminde bir güç: Hemşirelik” başlıklı bir sunumla mesleğinin inceliklerini anlattı.

Hemşirelik öğrencisi Muhammet Çakır ise, meslekten beklentilerini anlatırken, eğitim kurumlarının fiziki ve akademik kadrolarını göz önüne almadan öğrenci kabul etmesinin eğitim niteliğini düşürdüğünü belirterek, “Bizler bilgili ve becerikli olmak istiyoruz. Özel dal eğitimi almış kişilerin de kendi alanlarında istihdam edilmeleri gerektiğini savunuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, emekli olan ve hizmette 20 yılını dolduran hemşirelere plaketleri verildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-May-2016]

Haber Görüntüleme : 4.231 - 0