Üniversite-Sanayi işbirliğine yeni imza

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından yürütülen Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarına her geçen gün yeni bir halka daha eklenmeye devam ediyor. İmzalanan protokoller ve hayata geçirilen projeler ile ortak çalışma kültürü yeniden hareketleniyor.

BUÜ Yönetimi, Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında otomotiv plastik kalıp sektörünün deneyimli firmalarından Etka-D ile özel bir protokole imza attı. Akademisyenler, firma tarafından yürütülen çalışmalara bilimsel destek verecek. Anlaşmaya BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Etka-D Genel Müdür Yardımcısı Faruk Ömer Katmer imza attı.

ORTAK ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ YENİDEN GÜÇLENİYOR

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, sanayi sektöründe yürütülecek inovatif alanlarda yeni projelerin ortaya çıkması için Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendirmeye gayret ettiklerini vurguladı. Ortak çalışmalar sayesinde iş dünyasının, üniversitenin ve nihayetinde Türk milletinin kazanacağının altını çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu hedefle çok sayıda protokole imza attık. Bir çoğunda da başarılı sonuçlara ulaştık. Burada asıl hedef; birlikte çalışma kültürünün yeniden geliştirilmesidir. Üniversitenin sahip olduğu bilimsel donanım ile sanayicimizin pratik çalışma becerisini aynı zeminde buluşturmaya gayret ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Bursa genelinde önemli bir mesafe kat ettiğimize inanıyorum. Bu işbirlikleri aynı zamanda öğrencilerimize de staj ve yeni iş desteği olarak yansıyor. Mezun olan veya staj zorunluluğu bulunan öğrencilerimiz için sanayicilerin kapıları otomatik olarak açılmış oluyor. Bizlere destek veren ve protokol imzalayan Etka-D Plastik Kalıp firmasının tüm yöneticilerine gönülden teşekkür ediyoruz. İşbirliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Etka-D Genel Müdür Yardımcısı Faruk Ömer Katmer de Bursa Uludağ Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürütecek olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet içerisinde olduklarını söyledi. Katmerci, sektör genelinde yürüttükleri faaliyetlerin akademik bir gözle değerlendirilmesinin ve gerekli yerlerde destek sağlanmasının kendileri açısından büyük bir kıymeti bulunduğunu ifade etti.

İşbirliği imza töreninde BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatih Karpat, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Kaya ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Ağu-2022]

Haber Görüntüleme : 2.137 - 7