Fen-Edebiyat Fakültesi’nde mezuniyet sevinci

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Görükle Kampüsü Atletizm Pisti'nde gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr Adem Doğangün, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ferudun Yılmaz, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cafer Çiftçi, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

‘BU ÜLKE SİZLER SAYESİNDE YÜKSELECEK’

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Mezuniyet törenlerinin iki yönü vardır. Bir yönü sevinç, diğer yönü hüzündür. Hüzündür, çünkü bir ayrılık söz konusudur. Sevinçtir çünkü bu gençler topluma hizmet için amade hale getirildiler. Sevgili gençler, sizi bu yuvadan uğurlarken hatırlatmak isterim ki, sizden önceki yıllarda mezun olanlardan bir farkınız var. O da bir Araştırma Üniversitesi’nden mezun olmanızdır. Üniversitemiz Türkiye’deki 200’ün üzerindeki üniversite arasından YÖK ve TÜBİTAK tarafından seçilen 20 devlet üniversitesinden birisidir. Üniversitenin bu noktaya gelmesinde başta akademisyenlerimiz olmak üzere emeği olan tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu başarı akademi için büyük problemlerden birisi olan kadro problemini de ortadan kaldırdı. YÖK tarafından, araştırma üniversitelerindeki kadro kısıtları tamamen kaldırılmıştır. Hali hazırda üniversitemizde akademik atanma kriterlerini sağlayıp da kadrosunu alamayan tek bir akademisyenimiz bulunmamaktadır. Bu başarı yine üniversitemizin emektar akademisyenleriyle elde edildi. Ayrıca sizlerin bu noktaya gelmenizde emeği büyük olan fedakar ailelerinize teşekkür ediyorum. Hepimiz ülkemizi seviyoruz. Bu ülkenin yükselmesi ve yücelmesi sizin bundan sonraki elden gelen gayreti gücünüz ölçüsünde göstermenizle olacaktır. Bu ülkeye hizmeti şiar edinen sizler iyi olan her şeyi hakkediyorsunuz. Yolunuz açık olsun, Rabbim yar ve yardımcınız olsun. ” dedi.

‘KENDİNİZE GÜVENİN VE İNANIN’

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çiftçi ise; “Pandemi sürecinden sonra bu töreni bu kadar coşkulu bir kalabalıkla yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sene 36. dönem mezunlarımızın mezuniyet törenini icra ediyoruz. Fakültemizde üniversitemizin üç misyonunu yerine getirme gayretindeyiz: Bilimsel araştırmalar yapmak, eğitim-öğretim faaliyetleri ile öğrenci yetiştirmek ve yerelde ve ülke çapında toplumsal fayda sağlayacak işbirlikleri geliştirmek. Araştırma odaklı inovatif bir bakış açısıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kıymetli velilerimiz evlatlarınızla gurur duyabilirsiniz. Gençlerimizi verdiğimiz
eğitimle, iyi birer araştırmacı, mesleğinin erbabı ve aynı zamanda ülkesini milletini seven
fertler olarak yetiştirdiğimizi düşünüyoruz. Öğrencilerimize bilgi ve becerilerini aktararak donatan değerli akademisyenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Sevgili öğrenciler bu dönemden itibaren hayat size daha ağır sorumluluklar yükleyecek. Biz sizlerden çok umutluyuz. Sizleri, dürüst, ahlaklı, kendine güvenen ve inanan gençler olarak görüyoruz. Konuşmamı Mevlana'nın bir sözü ile bitirmek istiyorum. "Seni iki şey anlatır. Hiçbir şeyin yokken gösterdiğin sabır ve her şeyin varken gösterdiğin tavır." Sağ olun, var olun, esenliklerle kalın. Hepinize güzel bir gelecek diliyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Tören, Fakülte Birincisi Özge Keser’in konuşması, Arş.Gör. Yusuf Ziya Karaaslan, Emrah Zeyrek, Arş.Gör. Tugay Bütün ve Cemil Menteşe tarafından icra edilen müzik dinletisi, dereceye giren öğrencilere plaket takdimi ve mezuniyet belgelerinin verilmesinden sonra mezunların havaya kep atmalarıyla sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : 2.087 - 0