Üreticiden Ziraat Fakültesi’ne uygulamalı eğitim desteği

 

Bursa Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde Zootekni Bölümü öğrencilerinin uygulamalı eğitimine katkıda bulunmak amacıyla manda ve malak hibesinde bulundu.

Mustafakemalpaşa ilçesinde gerçekleştirilen hibe törenine BUÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Pektez, Uludağ Zootekni Derneği Başkanı ve BUÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak, Bursa Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kemalettin Demir, birlik yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bölgenin önde gelenleri katıldı.

Programda konuşan BUÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut, kurumlararası diyalog ve yetiştirici ile akademinin arasındaki bağın her zaman çok güçlü olması gerektiğini vurguladı. Akademik manada üst düzey işlere imza atan Ziraat Fakültesi ve öğretim üyelerinin tüm kadrosuyla Bursa’daki köyler ile irtibatlı ve gerekli eğitim çalışmalarında gönüllü olarak sahada olduğunu aktaran Dekan Turgut, hayvanların hibe edilmesine vesile olan herkese teşekkür etti.

Zootekni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Uludağ Zootekni Derneği Başkanı ve BUÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak ise; “Bir Amasyalı olarak içinde büyüdüğüm ve çocukluktan beri yetiştiriciliğini iyi bildiğim bu vefakar ve cefakar hayvanı öğrencilerimize uygulamalı eğitim olarak çiftliğimizde gösterebilecek olmamızın mutluluğunu sizlerle paylaşıyor köyle olan diyoloğumuzun daha da gelişerek ve her yıl yaptığımız teknik gezilere devam ederek diyaloglarımızı güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Organizasyonun önemli paydaşlarından ve düzenleyicilerinden olan Mustafakemalpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Pektez de yaptığı konuşmada Bursa’da 17 ilçe içerisinde kırsal mahallelere hizmette belediye olarak öncü konumda bulunduklarını söyledi. Akademi ve emekçinin bir arada olmasının önemini belirten Pektez; “Mühendis ve çiftçi, emek ile akıl bir arada olduğunda kalkınmanın önünde kimse duramaz” diye konuştu.

Program sonunda manda ve malak hibesinde bulunan üreticilerin yanı sıra sponsorluk üstlenen firma temsilcilerine de teşekkür plaketleri takdim edildi. Ekip daha sonra meraları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : 2.075 - 0