BUÜ’ den AB projesinde koordinatörlük başarısı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) koordinatörü olduğu “2021-1-TR01-KA220-HED-000027614” numaralı ve “Developing Competences of Pre-Service Teachers through STE(A)M-based Renewable Energy Curriculum” başlıklı proje,  Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim için İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) kapsamında başvurulan 122 projeden 12 proje arasına girmeye hak kazandı.

Türkiye Ulusal Ajansı ve BUÜ arasında imzalanan sözleşme ile 28 Şubat tarihinde yürürlüğe girmesi hedeflenen proje, yaklaşık 24 ay sürecek. Toplam bütçesi 221.515 Euro olan proje kapsamında yükseköğretim düzeyinde öğretmen adaylarının yenilenebilir enerji bağlamında STEAM becerilerini ve yenilenebilir enerjiye yönelik bilgi, beceri ve tutumlarını geliştirmeyi hedefleyen müfredat ve öğrenme materyaller üzerinde çalışılacak.

Koordinatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demirbağ’ın yürüteceği projede Prof. Dr. Adem Uzun ve Araştırma Görevlisi Hatice Büşra Şahin araştırmacı olarak yer alacak. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin koordinatör olduğu projede Gazi Üniversitesi (Türkiye), Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (Türkiye), Maribor Üniversitesi (Slovenya), Bükreş Üniversitesi (Romanya) ve Industry Association of Navarra (İspanya) ortak olarak yer alıyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Şub-2022]

Haber Görüntüleme : 2.728 - 3