BUÜ, Sürdürülebilirlik Sertifikası’na kavuştu

 

UI GreenMetric Sürdürülebilir Üniversiteler sıralama sisteminde dünyada 335. sıraya yerleşen Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), kurum tarafından gönderilen sertifikasını teslim aldı.

Tarihinde ilk kez bir uluslararası sürdürülebilirlik değerlendirme kuruluşuna başvuran BUÜ’nün dünya sıralamasındaki yeri belli oldu. Türkiye üniversiteleri arasında ön sıralarda yer alan Üniversite, dünya genelinde ise 335. sıraya yerleşmeyi başardı.

Sürdürülebilirlik değerlendirme raporunda BUÜ’nün güçlü ve geliştirilmesi gereken yönleri olduğuna işaret eden BUÜ Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Güray Salihoğlu, oluşturulan rapor doğrultusunda iyileştirme çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. Kampüs içerisinde yapılması gereken çalışmalar ve alınacak önlemler için bir eylem planı oluşturduklarını aktaran Prof. Dr. Güray Salihoğlu, alınan sıralama sonuçlarında emeği bulunan, daha sürdürülebilir bir kampüs için çalışmalar yapan tüm personele ve öğrencilere teşekkür etti.

BUÜ’nün  sürdürülebilirlik raporlarına ulaşmak için: tıklayınız

BUÜ’nün UI GreenMetric başvurusunda kullandığı verilere ulaşmak için: tıklayınız                                  

Ekler:

  1. Sürdürülebilirlik Değerlendirme Raporu
  2. Üniversitemizin 202-2021 Sürdürülebilirlik Raporu

 

uludag_edu_tr_factfile_2021_full

uludag.edu.tr/dosyalar/anasayfa/haber_resimler/2021/ARALIK/surdurulebirlik-siralama-sonuclari/sustainability_report_buu_16_10_2021.pdf

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : 2.367 - 0