YILIN VATANDAŞI OYLAMASINDA 2 BUÜ’LÜ

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Yılın Vatandaşı” oylamasında Bursa Uludağ Üniversitesi’den 2 akademisyene yer verildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında başlattığı, aldıkları başarılar veya örnek davranışları ile vatandaşlardan büyük takdir gören kişilerin ödüllendirildiği “Ayın Vatandaşı” uygulaması, yılın genelini kapsayacak şekilde genişletildi. Büyükşehir Belediyesi’nin aylık meclis toplantılarında ödül almaya hak kazanan kişi veya kurumlar, bu kez yıl genelinde değerlendirilecek. Yıl içerisinde herhangi bir ayda ödül alan toplam 21 kişi ve kurum, yapılacak genel oylamada “Yılın Vatandaşı” seçilecek. 

Açıklanan aday listesinde Bursa Uludağ Üniversitesi’nden iki akademisyene yer verildi. BUÜ Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız ve Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Basut, açıklanan 21 kişi/kurum sıralamasında gösterildi.

Kasım ayı içerisinde Bursa Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şeref Doğuşcan Akbak ile birlikte ayın vatandaşı olmaya hak kazanan Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, Kaliforniya Eyaleti’ndeki Stanford Üniversitesi’nin her yıl yayınladığı ve bu yıl dünya genelinde 190 bin 63 bilim insanın yer aldığı “Dünyanın en etkili bilim insanları" listesinde gösterilmişti. Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, Üniversite Yönetimi’nin düzenlediği başarılı akademisyenler ödül töreninde de tam 4 farklı alanda ödül kazanmayı başarmıştı.

Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Basut ise 20 yaşındaki bir hastasını ameliyat yaparken fenalaşmış, ancak kendisine serum taktırarak operasyonu tamamlamayı başarmıştı. Prof. Dr. Oğuz Basut, bu örnek davranışının ardından Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında ayın vatandaşı ödülünü almıştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı yarışmaya https://www.bursa.bel.tr/yilin_vatandasi bağlantısını tıklayarak oy vermek mümkün olacak.  Yılın Vatandaşı; 2022 yılının Ocak ayındaki ilk Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda açıklanacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : 3.475 - 0