Genom Muhafızları, TEKNOFEST Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması’na başvurusunu gerçekleştirdi

 

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleşecek olan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te düzenlenecek olan Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması’na Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) adına ilk başvuru Genom Muhafızları’ndan geldi.

BUÜ Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tarafından kurulan ‘Genom Muhafızları’ topluluğu, dünyanın en önemli öncelikli araştırma alanlarından biri kabul edilen ‘Biyoteknoloji’ alanında farkındalık oluşturma hedefiyle TEKNOFEST Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması’na fikir kategorisinde yarışmak için başvuruda bulundu.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Türkeç’in danışmanlığını yaptığı ‘Genom Muhafızları’ Takımında; yüksek lisans öğrencileri Arş. Gör. Hilal Sezer Demireğen, Tuğçe Cuya, Hasan Faruk Niş ve lisans öğrencileri Sevda Çelik, Rümeysa Çelik, Fatih Atilla Bağcı yer alıyor.

Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması hedefleyen TEKNOFEST’te yer alacak olan  ‘Genom Muhafızları’ takımı, hazırladıkları projeyle; insanın uzayda karşılaşabileceği stres faktörlerine uzun süreli maruz kalması sonucu moleküler düzeyde ortaya çıkabilecek epigenetik değişikliklere karşı metabolizmasının adaptasyonunu sağlayacak yeni peptit ve proteinlerin, bağışıklık, uzun ömür, alerjik reaksiyonlar, genetik hastalıklar, zihinsel sağlık, yaşlanma mekanizmaları ve yaşlanmaya bağlı hastalıkların anlaşılması ve iyileştirilmesi ile ilgili insan sağlığına yönelik çalışmalarda önemli bir model bir organizma olan ve diğer böcek türlerine göre insan genom yapısına daha çok benzerlik gösteren bal arılarından elde edilmesini hedefliyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Mar-2021]

Haber Görüntüleme : 2.479 - 0