Cüst u Cû Jürili Kitap Sanatları Sergisi Açıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından, küratörlüğünü bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Yûnus Emre ÇELİK ve Öğr. Gör. Zeynep Afrâ SOYUER'in üstlendiği Cüst u Cû Jürili Kitap Sanatları Sergisi açıldı. Bursa Muradiye Kur'an ve El Yazmaları Müzesi'nde sanatseverlerle buluşan sergi, 5 Mart'ta Prof. Dr. Kasım KÜÇÜKALP'in "Techneden Sanata: Sanatta Anlam Arayışı" başlıklı konferansıyla başladı. Hat, tezhip, minyatür ve ebru dallarında 17 eserden oluşan ve sanata düşünce cephesinden yeniden bakışı amaçlayarak "Arayış" teması ile düzenlenen serginin açılışına, akademisyen ve sanatkarlar büyük ilgi gösterdi. Bu ilk serginin ardından Cüst u Cû (Arayış) sergilerinin, insana dair farklı temalarla her sene devam etmesinin planlandığı belirtildi. Sergi, 19 Mart 2023 tarihine kadar Bursa Muradiye Kur'an ve El Yazmaları Müzesi'nde ziyarete açık olacaktır.

Haber Tarihi : [08-Mar-2023]

Haber Görüntüleme : [834]