Etkinlik : Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi

Etkinlik Bitiş Saati : 17:00

Etkinlik Açıklama :

Değerli Meslektaşlarımız;

Sizleri, 17-19 Mayıs 2024 tarihlerinde Bursa’da gerçekleştireceğimiz Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi’ne davet ediyoruz. Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi; Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği tarafından düzenlenmekte olan uluslararası bir kongredir. Kongremizin ana teması Avrupa Türk Tarihi / Avrupalı Türkler olup aşağıdaki alt başlıklar planlanmıştır :

 Avrupa Hun İmparatorluğu
 Peçenekler, Uzlar ve Diğer Avrupa Türk Toplulukları
 Türk Bilim Tarihinin Avrupa’ya Etkileri
 Balkan Fetihleri’nden Viyana Kuşatmasına Osmanlı İmparatorluğu
 İskan Politikası ve Yörük/Türkmen Göçleri
 Alperenler ve Akıncılar
 Balkan Savaşları ve Mübadele
 İşçi Göçleri
 Siyasi Göçler
 Avrupa’da Türk Mimari Eserleri
 Avrupa’da Dergahlar ve Fütühat
 Türk Dasporası ve Lobisi
 Kültür Diplomasisi ve Avrupa
 İnsani Diplomasi Çalışmaları
 Avrupa’da Kamu Diplomasisi Çalışmaları

Her yıl bir üniversitenin ev sahipliğinde farklı bir konuda gerçekleştirilecek olan kongremiz; gelenekselleşerek, alanında ve özellikle stratejik içeriği ile tek ve önemli olma gayretiyle başlatılmıştır. Sadece Avrupa Türk Tarihi değil aynı zamanda mevcut durum analizini yaparak, geleceğe ışık tutacak stratejik yaklaşımları ele alma amacı da gerçekleştirilmiş olacaktır.

Aynı zamanda öğrencilerin katılımına açık atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Türk coğrafyasında yer alan farklı ülkelerden tarih, sosyoloji, uluslararası ilişkiler, kültür, dil ve farklı alanlardaki akademisyenlerin uzmanlık, deneyim ve bilimsel çalışmalarını paylaşmalarını, aralarındaki iş birliğini geliştirmeyi, gelişme ve birleşme yolunda ilerleyen Türk Dünyasına yeni ufuklar açılmasını umuyoruz.

Kongre ile ilgili bilgileri www.sivilstrateji.org sitesinden edinebilir, kayıt işlemlerinizi site üzerinden gerçekleştirebilir, bildirilerinizi yine site üzerinden yükleyebilirsiniz.

Siz değerli katılımcıların bilimsel ve eğitici katkılarının üst düzeyde olacağına ve verimli bir görüş alışverişi fırsatı doğacağına inanıyoruz. Sizleri yapılacak kongremizde görmeyi heyecanla arzu ediyoruz.

Prof. Dr. Cafer ÇİFTÇİ
Bilim Kurulu Başkanı
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yrd.

Anasayfaya Dön Tüm Etkinlikler

Etkinlik Tarihi : [17-May-2024]