Laboratuvar dersleri için zorunlu olan İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi

İSG Belgesi için Duyuru

 

İSG Kanun ve Yönetmeliklerine göre Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi belgesi olmayan bölümümüz öğrencilerinin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında çalışmasına izin verilmemektedir. Bu nedenle Laboratuvar derslerinin aksamaması için, laboratuvar derslerine kayıtlı olan (ya da derslerinin uygulaması olan veya proje yapan) tüm öğrencilerimizin gerekli eğitimlerini tamamlaması ve belgelerini alması zorunludur (İSG uzmanlık belgesi olanlar muaftır).

Mühendislik Fakültesi lisans öğrencilerine verilecek olan Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü, Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) ve Sürekli Eğitim Merkezleri (ULUSEM) tarafından ücretli olarak verilmektedir.

Bu eğitime katılmış olanların aldıkları belgelerin süresi 2 yıl geçerli olup, belgesi olmayan ya da belgesinin süresi dolan öğrencilerin laboratuvarlarda çalışabilmesi (ders, bitirme projesi ya da serbest çalışma için) geçerli süresi olan İSG belgesi olmalıdır.

ULUSEM tarafından öğrencilerimiz için bu eğitimin açılabilmesi için minimum bir kontenjan limiti olup, bu sayı kadar talep olması durumunda eğitim planlanacaktır.

Bahar döneminde bölüm laboratuvarlarını kullanacak olup, geçerli süresi olan İSG belgesi olmayan öğrencilerin, 21 Şubat 2024 tarihine kadar, eemkalite@uludag.edu.tr adresine mail atarak, konuya İSG belgem yok yazmaları gerekmektedir.

 

EEM Bölüm Başkanlığı

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [13-Şub-2024 09:10]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [16-Şub-2024 10:05]

Duyuru Görüntüleme : [871]