2019-2020 Yılı Bahar Dönemi Eğitim Öğretim Süreçleri

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle, devletimizin aldığı tedbirlerin de dikkate alınmasıyla birlikte, Yükseköğretim Kurulu'nun 26 Mart 2020 tarihinde yaptığı Genel Kurul Toplantısında, 2019-2020 eğitim öğretim yılı Bahar döneminde eğitim öğretim sürecinin sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim imkanları ile sürdürülmesine karar verilmiştir. Yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.

Ancak bu karar, bütün derslerin uzaktan eğitim ile verileceği anlamına gelmemektedir. Her bir üniversitenin ilgili programlarının doğası gereği, hangi dersleri uzaktan öğretim yöntemleri ile yapacağı, bu zorlu süreç ile sınırlı kalmak kaydıyla, üniversitelerin yetkili karar organlarınca doğrudan karara bağlanacaktır. Teorik derslerin tümünün uzaktan öğretim yöntemi ile verilmesine yönelik herhangi bir karar alınmamış, bu husus YÖK'ün kararı gereği üniversitelere bırakılmıştır.

İlk paragrafta belirtildiği gibi, bahar döneminde yüzyüze eğitim yapılmayacaktır. Öğrencilerimizin, UKEY veya Derslerine kayıtlı oldukları Öğretim Üyelerinin/Görevlilerinin uygun gördüğü kanallardan derslerini takip etmeleri, aldıkları derslerin sorumlu Öğretim Üyeleri/Görevlileri ile iletişimde olmaları gerekmektedir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [02-Nis-2020 12:32]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [07-Nis-2020 13:03]

Duyuru Görüntüleme : [2.750]