Derslere Kaydolma Aşamasına İlişkin Kurallar

DERS YAZILMA KURALLARI

1. Mezuniyet aşamasında fazladan bir ders alma hakkı sadece 2019-2020 Bahar yarıyılı sonunda (ek sınav hakkını da kullanarak) mezun olunabilecekse kullanılabilir. 2019-2020 Bahar yarıyılında bu hak kullanıldığı halde öğrencinin hala eksik dersi kalıyorsa (yaz okuluna veya güz yarıyılına dersi kalıyorsa) bu hak Bahar yarıyılında kullanılamaz.

1. Proje Hazırlık dersi eğer öğrenci 2020-2021 Güz yarıyılı sonunda veya 2019-2020 yaz okulunda Bitirme Projesi alarak mezun olabilecekse 2019-2020 Bahar yarıyılında alınabilir.

1. Bitirme Projesi, eğer öğrenci 2019-2020 Bahar yarıyılı sonunda (ek sınav hakkını da kullanarak) veya yaz okulu sonunda mezun olabilecekse Bahar yarıyılında alınabilir. Proje Hazırlık ve Bitirme Projesi dersleri aynı dönemde alınamaz.

1. Ders kurallarında ne kadar AKTS alınabileceği otomasyon sisteminde belirlenmiştir. Bunun dışında hiçbir şekilde (bitirme durumundakiler hariç) fazladan AKTS alınamaz.

1. Her öğrenci derslerini kendi şubesinden seçmekle yükümlüdür. Her ne sebeple olursa olsun diğer şubeden ders alamaz. Aynı şekil örgün eğitime tabi bir öğrenci gece eğitiminde, gece eğitimine tabi öğrenci de örgün eğitiminden ders alamaz. Bu kurala çift anadal ve yandal öğrencileri (sadece bölümler arası çakışan dersler için) haricinde tüm öğrenciler (mühendislik tamamlama, dikey geçiş vb.) dahildir.

1. Mezuniyet aşamasında fazladan alınan dersin son yarıyıl dersi olması zorunlu değildir.

1. Öğrenci alması gereken teknik seçmeli ders sayısından en fazla iki adet fazla alabilir.

1. Genel not ortalaması 1.8’in altında kalan öğrenciler 2019-2020 bahar döneminden ve üst dönemlerden ders alamaz. 2018-2019 bahar dönemi ve alt dönemlerden “FF” veya not yükseltmek istediği dersleri alabilir.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [14-Şub-2020 12:19]